Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο ερωτικές σκλάβες περιγράφουν τους φριχτούς βιασμούς τους από τζιχαντιστές

Δύο ερωτικές σκλάβες περιγράφουν τους φριχτούς βιασμούς τους από τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο γυναίκες Κούρδισσες Γιαζίντι, που αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και έγιναν ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών, μίλησαν για τα όσα έζησαν σε εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail.

Η πρώτη, μια 19χρονη μητέρα που αιχμαλωτίστηκε μαζί με τον ενός έτους γιο της, εξομολογήθηκε ότι άφηνε τον πρώτο τζιχαντιστή του οποίου υπήρξε σκλάβα να τη βιάζει “όποτε το επιθυμούσε” γιατί την απειλούσε ότι θα χτυπούσε το μωρό της εάν αντιστεκόταν. Χάρη στο μωρό της δεν αυτοκτόνησε. Ο δεύτερος τζιχαντιστής, εις του οποίου πέρασε την κατοχή, ήταν ακόμα πιο αδίσταχτος. Τον είδε να βιάζει μια μεσήλικη γυναίκα και την κόρη της.

Η δεύτερη γυναίκα, μια 25χρονη Γιαζίντι, που μίλησε στο ρεπορτάζ της Daily Mail είπε ότι πουλήθηκε πολλές φορές από τον έναν τζιχαντιστή στον άλλον. Την έδεναν στο κρεβάτι και της χορηγούσαν μορφίνη ώστε να μένει “ήσυχη”. Ξυλοκοπήθηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περπατήσει για δύο μήνες.

Οι γυναίκες πλέον βρίσκονται στο στρατόπεδο προσφύγων Κανκέ στο Ιράκ. Εκεί τις βρήκε η Daily Mail και διηγήθηκαν τις ιστορίες τους.

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε συστηματικά σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος των κοριτσιών και γυναικών Γιαζίντι που αιχμαλώτισε όταν εισέβαλε στη γη τους, στο βόρειο Ιράκ, τον Αύγουστο του 2014.

Οι ομορφότερες των Γιαζίντι στάλθηκαν σε σπίτια – κρατητήρια, όπου τις έγδυναν και ως εμπόρευμα τις έβγαζαν σε πλειστηριασμό για να πετύχουν την υψηλότερη τιμή.

Η νεαρή μητέρα με το ψευδώνυμο Ρεχάν, είπε στη Daily Mail ότι πιάστηκε αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος στο σπίτι της, σε ένα χωριό του Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ τον Αύγουστο του 2014.

“Ήμουν με τον σύζυγό μου και τον γιο μας όταν περίπου 30 αυτοκίνητα με τζιχαντιστές σταμάτησαν κοντά στο σπίτι μας”. Οι τζιχαντιστές τους αιχμαλώτισαν και στη συνέχεια τους μετέφεραν στην πόλη Ταλ Αφάρ, περίπου 50 μίλια μακριά, όπου εκεί τα γυναικόπαιδα χωρίστηκαν από τους άνδρες.

Κρατήθηκε σε ένα σχολείο μαζί με ακόμα 200 γυναίκες Γιαζίντι. Από εκεί την αγόρασε ένας 50χρονος Ιρακινός Τουρκμένος τζιχαντιστής. Δεν ξέρει για πόσα χρήματα την έκανε δική του.

Την πήρε στο σπίτι του όπου την κράτησε για τους δέκα επόμενους μήνες. Στην αρχή προσπάθησε να αντισταθεί στον βιασμό της, αλλά όταν ο Τουρκμένος χτύπησε τον ενός έτους γιο της μπροστά στα μάτια της, σταμάτησε να του αντιστέκεται.

“Συμφώνησα να κάνω ό,τι ήθελε για χάρη του παιδιού μου”, είπε. “Τον άφηνα να με παίρνει όποτε ήθελε”. Και δεν αυτοκτόνησε επειδή φοβήθηκε για το τι θα συνέβαινε στο παιδί της.

Αργότερα μεταφέρθηκε στο σπίτι ενός άλλου τζιχαντιστή στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και ξαναπουλήθηκε για τρίτη φορά σε ένα Λίβυο τζιχαντιστή που ζούσε στη Ράκα της Συρίας.

Εκεί έμεινε για περίπου 20 ημέρες. Στο ίδιο σπίτι ζούσαν αιχμάλωτες ακόμα δύο κοπέλες Γιαζίντι, μια 22χρονη και μια 15χρονη και αργότερα έφτασαν μια μεσήλικη μητέρα και η πεντάχρονη κόρη της.

Εκεί είδε κάτι τόσο αρρωστημένο, που την έπεισε ότι έπρεπε να προσπαθήσει να αποδράσει με κάθε κόστος.

Μπήκε μέσα στο σπίτι και έδειξε τη μητέρα και την κόρη. Της πήρε μέσα σε ένα δωμάτιο, βίασε τη μητέρα και κακοποίησε την κόρη.

Κατάφερε να αποδράσει ως εξής. Έκλεψε ένα χιτζάμπ, ισλαμικό χιτώνα, και έτσι ντυμένη κατέφυγε στο σπίτι ενός Σύρου από όπου τηλεφώνησε στη μητέρα της στο Ντοχούκ.

Αφού πέρασε μερικές νύχτες εκεί κρυμμένη, ο Σύρος συμφώνησε να τη βοηθήσει να αποδράσει με το παιδί της αλλά με αντίτιμο 15.000 δολάρια.

Η Ρεχάν είπε στη μητέρα της πόσο απελπισμένη ήταν και ζήτησε βοήθεια για τα λύτρα. “Μετά από δύο ακόμα ημέρες στη Ράκα, ο Σύρος μας μετέφερε στα σύνορα Συρίας – Ιράκ όπου με περίμενε η μητέρα μου”.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Ντοχούκ, όπου τώρα ζει με τη μητέρα και τον γιο της στο στρατόπεδο προσφύγων. Το Ισλαμικό Κράτος ακόμα κρατά αιχμαλώτους τον άνδρα της, τον πατέρα της και τις δύο αδελφές της. Δεν τρέφει πολλές ελπίδες ότι οι δικοί της άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί.

Θέλω να φύγω από το Ιράκ. Αλλά δεν έχω τίποτα, δεν έχω άνδρα. Δεν έχω καμία ελπίδα σε αυτή τη χώρα”, είπε στη Daily Mail.

Η δεύτερη γυναίκα που μίλησε στη Daily Mail έχει το ψευδώνυμο Μπαρφό. Επίσης έζησε φρικιαστικές ώρες στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ήταν 3 Αυγούστου του 2014 όταν η 25χρονη αιχμαλωτίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος μαζί με εκατοντάδες άλλους Γιαζίντι και μεταφέρθηκε επίσης στην Ταλ Αφάρ.

Πουλήθηκε σε έναν 35χρονο Ιρακινό τζιχαντιστή, ο οποίος την πήγε σπίτι του σε μια πόλη στο βορειοδυτικό Ιράκ.

“Όταν με ακουμπούσε έκλαιγα”, είπε. Προσπάθησε να του αντισταθεί, αλλά ήταν αδύνατον να τον σταματήσει. “Προσπάθησα να παλέψω αλλά ήταν αδύνατο. Ήταν δυνατός και με έδεσε σε ένα κρεβάτι, μου έδωσε μορφίνη και ύστερα με βίασε”.

Μετά τον βιασμό προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Κατάφερε να πιάσει το όπλο του τζιχαντιστή και το γύρισε πάνω της, αλλά πριν τραβήξει τη σκανδάλη την πρόλαβε και την εμπόδισε.

Τρεις ολόκληρους μήνες έζησε με αυτόν τον τζιχαντιστή. Στη συνέχεια πήγε στη Μοσούλη όπου πέρασε μια εβδομάδα στη φυλακή Μπαντούς.

Ύστερα μεταφέρθηκε στη Ράκα της Συρίας, όπου πωλήθηκε σε έναν 30χρονο Άραβα. “Με ανάγκαζε να πλαγιάζω μαζί του και μια φορά με έδειρε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο ολόκληρους μήνες”.

Ο άνδρας προσπάθησε να την εξισλαμίσει. Την υποχρέωνε να προσεύχεται τρεις φορές την ημέρα και την έδερνε εάν αρνιόταν.

Όσο καιρό έμεινε στη Συρία άλλαξε συνολικά τέσσερις αφέντες. Όλοι τη χρησιμοποίησαν ως ερωτική σκλάβα. Σε έναν που προσπάθησε να αντισταθεί, την έκλεισε στη φυλακή για δέκα ημέρες, για να τη “συνετίσει”.

Η 25χρονη κατάφερε να αποδράσει όταν ένας Σύρος γείτονας ενός τζιχαντιστή που την κρατούσε σκλάβα τη λυπήθηκε. Την έκρυψε μαζί με άλλες δύο κοπέλες Γιαζίντι στο σπίτι του και στη συνέχεια της έβαλε σε ένα αυτοκίνητο, οδήγησε για 150 χιλιόμετρα και τις πήγε στην πόλη Αφρίν στα δυτικά.

Έμεινε εκεί για μερικές νύχτες πριν οδηγηθεί τελικά στα σύνορα για να επανενωθεί αργότερα με τη μητέρα της και τον μικρό της αδελφό.

Όπως είπε στη Daily Mail, δύο μικρότερες αδελφές της, 14 και 15 ετών, κρατούνται στη Μοσούλη και στη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

“Η μία μου αδελφή (σ.σ. η 14χρονη) μου τηλεφώνησε από τη Μοσούλη και μου έλεγε κλαίγοντας ότι δεν μπορεί να δραπετεύσει”.

Όπως και άλλες γυναίκες Γιαζίντι, το μόνο που επιθυμεί είναι να φύγει από το Ιράκ. “Θέλω την ταυτότητα και το διαβατήριό μου για να φύγω από αυτή τη χώρα, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί ο πατέρας μου ακόμα αγνοείται, κρατείται και αυτός από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε στη Daily Mail.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς δεν βρίσκονται πλέον στο Κατάρ αλλά το γραφείο τους δεν έχει κλείσει μόνιμα

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία για τους ηγέτες της Χαμάς – «Δεν μπορούν οι τρομοκράτες να ζουν άνετα σε συμμάχους μας»

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον Μπλίνκεν για τη Χαμάς στην Τουρκία – Ανησυχία για μετατροπή της κατεχόμενης Κύπρου σε τζιχαντιστικό «οχυρό»

Πρώην όμηρος της Χαμάς: «Ξέρεις πόσα σώματα είδα; Ξέρεις πόση βία δέχτηκα;» (βίντεο)

«Άδειασαν» τον Μπορέλ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ και συνεχίζουν τον διάλογο με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr