Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aπέλασαν μωρό επειδή δεν το ήθελε η μητέρα του!

Aπέλασαν μωρό επειδή δεν το ήθελε η μητέρα του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μωρό,

Κοιτάει με τα μάτια του ορθάνοιχτα και γεμάτα απορία και παρά το γεγονός ότι είναι μόλις έξι μηνών έχει γίνει ήδη γνωστός στη Βρετανία.

Το πρόσφατο ταξίδι του μάλιστα στη Σλοβακία, έγινε αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση για τον τρόπο που χειρίζονται οι βρετανικές αρχές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά που δεν γεννήθηκαν από Βρετανούς γονείς.

Ο Μπέντζαμιν, έτσι έγινε γνωστός ο μικρός, γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της μοίρας ήδη από τη γέννησή του. Οι δύο Σλοβάκοι γονείς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν είχαν συμπληρώσει τα πέντε χρόνια παραμονής που απαιτούνται για να παραχωρηθεί η βρετανική υπηκοότητα στο μωρό τους, ενώ αμέσως μετά τη γέννησή του ανέφεραν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και δεν θέλουν να το μεγαλώσουν.

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί μία τεράστια διαδικασία για να γυρίσει ο Μπέντζαμιν στη Σλοβακία καθώς στο νησί θεωρείται Σλοβάκος.

Μετά από μία πτήση τριών ωρών στην οποία, όπως αποκάλυψαν οι συνοδοί που ταξίδεψαν μαζί του, έκλαιγε συνεχώς επειδή βγάζει δόντια, ο μικρός έφτασε στην Μπρατισλάβα και παραδόθηκε στις τοπικές προνοιακές αρχές, στις οποίες θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί ένα ιδανικό σπιτικό.

Για ποιο λόγο όμως ένα μικρό μωρό αναγκάστηκε να ταξιδέψει πάνω από μία ολόκληρη ήπειρο; Η αιτία έχει τις ρίζες της πίσω στο 2006 όταν αποφασίστηκε ότι τα μωρά που γεννιούνται από γονείς που έχουν καταγωγή από χώρες της ευρωπαϊκής οικονομικής περιοχής μπορούν να πάρουν τη βρετανική υπηκοότητα μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και σε δικαστικούς, οι οποίοι έχουν τονίσει ότι οι νόμοι που αφορούν ευρωπαίους πολίτες θα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί όταν έχουν να κάνουν με υποθέσεις παιδιών.

Παρόλα αυτά, τη χρονιά που πέρασε, οι δικαστικοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί πήραν εντολή να μην έχουν υπό τον έλεγχό τους παιδιά με ξένη καταγωγή.

Ένας από τους ανώτερους δικαστές οικογενειακού δικαίου, τόνισε μάλιστα ότι οι αρχές των άλλων χωρών θα πρέπει πάντα να έχουν λόγο στις υποθέσεις που αφορούν τους πολίτες τους, ενώ σημείωσε ότι το μέλλον των αλλοδαπών παιδιών που προέρχονται από προβληματικές οικογένειες θα πρέπει να αποφασίζεται από τα δικαστήρια των χωρών καταγωγής τους.

«Ένα από τα συχνότερα παράπονα που εκφράζονται είναι ότι τα δικαστήρια της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι υπερβολικά κατά την άσκηση της αρμοδιότητας τους για τη φροντίδα των παιδιών από άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο εν λόγω δικαστής τον Ιανουάριο, ενώ στη συνέχεια έδωσε διαταγή να μην απομακρύνεται από τους γονείς του και να μη δίνεται προς υιοθεσία κανένα παιδί με ξένη καταγωγή .

Τέτοιου είδους στάσεις έχουν προκαλέσει σειρά αντιδράσεων στη Βρετανία με πολιτικούς να αναφέρουν ότι αυτές οι αποφάσεις αποδεικνύουν τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την πλευρά της πάντως η κοινωνική λειτουργός που παρέλαβε τον Μπέντζαμιν στην Μπρατισλάβα, ευχήθηκε να καταφέρει να έχει ο μικρός ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Τέσσερις τροφές κατά της δυσκοιλιότητας προτείνει Βρετανός γιατρός

Το Λονδίνο σε απευθείας «διπλωματικές επαφές» με τους ισλαμιστές της HTS

Θα το «κάνει» με 1.000 άνδρες σε μια μέρα για να γράψει ιστορία – Προπονείται με 400 άτομα τουλάχιστον

Το Βρετανικό Μουσείο διαψεύδει τις προσδοκίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τι είπε ο Τζορτζ Όσμπορν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr