Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άλωσε» το Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδας 2-1 την Αγγλία, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ

«Άλωσε» το Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδας 2-1 την Αγγλία, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σκιά του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, η εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να πάρει ένα ιστορικό «διπλό» στο Γουέμπλεϊ με 2-1 επί της Αγγλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 83΄ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Το ματς ξεκίνησε με μια σπουδαία απόκρουση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου σε σουτ του Μπέλιγχαμ από το ύψος της περιοχής.

Στο 11΄ είχαν διπλή φάση για την εθνική μας από απίθανες «γκάφες» του Τζόρνταν Πίκφορντ!

Αρχικά ο τερματοφύλακας της Έβερτον βγήκε από την περιοχή του και δεν απομάκρυνε τη μπάλα, ο Μπακασέτας έκλεψε και σούτερα, αλλά έσωσε πάνω στη γραμμή ο Κόλγουϊλ.

Από το κόρνερ που εκτελέστηκε και την κεφαλιά του Κουρμπέλη, ο Πικφορντ έπιασε «αέρα» σε έξοδο και ο Μαυροπάνος σκόραρε, όμως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την Αγγλία την απώλεσε ο Πάλμερ, ο οποίος παρέλαβε την ιδανική ασίστ του Μπέλιγχαμ στο 23΄ αλλά σούταρε απειλπιστικά άουτ.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες κατάφεραν να ανταποκριθούν εξαιρετικά στην πίεση των Άγγλων, «χτίζοντας» συνεχώς επιθέσεις από την τελευταία γραμμή άμυνας και αποφεύγοντας τις κινήσεις πανικού.

Είχαν και τη μεγάλη στιγμή με τον Μπακασέτα στο λάθος του Πίκφορντ και γενικά στέκονταν εξαιρετικά στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ.

Και στο 49΄ έλαβε χώρα μια φάση… ιστορική.

Ο Παυλίδης πήρε τη μπάλα από τον Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή, περιστοιχισμένος από 4 Άγγλους αμυντικούς.

Με εξαιρετικές προσποιήσεις τους «χόρεψε» και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πίκφορντ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ.

Αμέσως, οι παίκτες πήγαν στον πάγκο και ύψωσαν φανέλα με το όνομα του Μπάλντοκ, για να κερδίσουν το χειροκρότημα, ακόμα και από τους απογοητευμένους οπαδούς των γηπεδούχων.

Στο 61΄ ο Γουότκινς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, με την Αγγλία να εντείνει την πίεση, αλλά τους διεθνείς μας να ανταποκρίνονται υποδειγματικά.

Στο 83΄ ακυρώθηκε ως οριακό οφσάιντ γκολ του Παυλίδη, που θα σφράγιζε τον θρίαμβο.

Δυστυχώς, τρία λεπτά αργότερα ένα καταπληκτικό σουτ του Τζουντ Μπέλιγχαμ από το ημικύκλιο της περιοχής, έγραψε το 1-1.

Αποτέλεσμα που σίγουρα θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, η οποία όμως είχε κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ότι άξιζε και κάτι παραπάνω. Και το πήρε!

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων και με διαγώνιο σουτ χάρισε στην εθνική μας τη μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας 20ετίας.

Διαιτητής: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

Κίτρινες: Σάκα, Ράις – Κουλιεράκης, Κουρμπέλης, Πέλκας

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης

*Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι φωτεινοί πίνακες του γηπέδου είχαν τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Έλληνα διεθνή και οι διαφημιστικές πινακίδες πίσω από την μία εστία είχαν το όνομά του. Οι παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον μεγιστάνα των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Η Μόσχα λέει ότι «πέντε πυρηνικές» δυνάμεις θα συναντηθούν σύντομα στη Νέα Υόρκη

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας η κηδεία του Μπάλντοκ στην Αγγλία

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι»

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr