Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δύο χάλκινα στην κωπηλασία από Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή και Κοντού-Φίτσιου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δύο χάλκινα στην κωπηλασία από Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή και Κοντού-Φίτσιου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tέσσερα μετάλλια φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα, καθώς τα δίδυμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών ανέβηκαν με την πρώτη στο βάθρο.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:13.44 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Λίγο αργότερα την τρίτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών κατέλαβαν οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου με 6:49.28.

Το δίδυμο των ανδρών μάς χάρισε το μετάλλιο στην πρώτη τους μόλις συμμετοχή σε Ολυμπιακούς.

Πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν… σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς.

Οι Έλληνες έχασαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου, καθώς οι δεύτεροι τελικά Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες τερμάτισαν με χρόνο 6:13.33.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99 διατηρώντας τη θέση τους από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Παρθενική εμφάνισε σε τελικούς Ολυμπιακών έκαναν και οι Κοντού – Φίτσιου, που έδωσαν «μάχη» αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από τέταρτες τρίτες.

Και ήταν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν Βρετανίδες Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ με 6:47.06 που είχαν ξεχωρίσει νωρίτερα στη διαδρομή και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Πρόκειται για την τελευταία φορά που το αγώνισμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχει στο πρόγραμμα, γιατί από το 2028 θα αντικατασταθεί με την Παράκτια κωπηλασία.

Έξι μετάλλια στην κωπηλασία

Έτσι τα μετάλλια της Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση αυξήθηκαν φέτος σε τέσσερα, μετά το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο και το αργυρό του Απόστολου Χρήστου χθες στα 200 μ. ύπτιο.

Προηγήθηκαν τέσσερα μετάλλια στην ελληνική κωπηλασία από το 2004 στην Αθήνα: αυτά των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ.

Έκτες οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο

Νωρίτερα την Παρασκευή 2/8, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέλαβαν την έκτη θέση στη δίκωπο γυναικών, με χρόνο 7:13.30.

Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού.

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67.

Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο γελωτοποιός των Βαλκανίων Έντι Ράμα χαρακτήρισε «Αλβανό» τον Λεωνίδα Σαμπάνη

Παρίσι: Back to back «χρυσός» Παραολυμπιονίκης ο Γκαβέλας στα 100μ (Τ11)

Παρίσι-Παραολυμπιακοί: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Θανάση Κωνσταντινίδη στη σφαιροβολία – «Χάλκινος» ο Στεφανίδης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θηρίο ο Κουρουγκλίεφ πήρε το χάλκινο μετάλλιο – Το όγδοο για την Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ολόχρυσος και πάλι ο ανίκητος Τεντόγλου – «Εκτινάχθηκε» στα 8,48μ.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr