Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραγκούνης για ΕΠΟ: «Όφειλαν να με σεβαστούν»

Καραγκούνης για ΕΠΟ: «Όφειλαν να με σεβαστούν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όφειλαν να με σεβαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραγκούνης για την ΕΠΟ, αφήνοντας αιχμές.

«Αιωρούνται πράγματα που με θίγουν», είπε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ενώ δήλωσε άγνοια για τα περί αδειάσματος από Μαρκαριάν.

Παράλληλα κάλεσε τον Ουρουγουανό τεχνικός αν έχει να του προσάψει παρεμβάσεις στο έργο του να το κάνει ανοιχτά, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μετανιώσει που πήρε τη δύσκολη απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του για να βοηθήσει σε μια κρίσιμη περίοδο την ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την έλλειψη επικοινωνίας με την ΕΠΟ: «Το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ έχουν περάσει 20 μέρες από όλο αυτό που έχει ξεκινήσει, εγώ δεν έχω ενημερωθεί από κανέναν για οτιδήποτε. Βλέπω συνέχεια στα ΜΜΕ να σπιλώνεται η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο για να με ενημερώσει για τίποτα. Έχω μάθει από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει μια απόφαση, αλλά εγώ δεν ξέρω επίσημα τίποτα. Δεν συνάδει αυτό με τη συμπεριφορά μου όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά για την Εθνική που την υπηρετώ 24 χρόνια. Τα ξέρουν τα τηλέφωνά μου. Περιμένω να με πάρουν και μετά να κάτσουμε κάτω και να δούμε τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει. Θα περιμένω να κάνω μια κουβέντα με την ΕΠΟ, δεν έχω αρχίσει τόσο καιρό κουβέντα μέσω των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων ή των σάιτ».

-την έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του: «Όταν δεν ενημερώνομαι από κάπου για να μιλήσω και να πω αυτό που πρέπει, δεν μπορώ να πω κάτι. Οφείλουν να σεβαστούν όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην Εθνική για να μου πουν ό,τι θέλουν και μετά εγώ να το αντικρούσω. Είναι άσχημο να συνεχίζεται όλο αυτό το πράγμα 20 μέρες, να ακούγονται τόσα ψέματα για μένα και να μην διαψεύδει κανένας τίποτα. Δεν μπορώ να λύνω τα θέματα της Εθνικής δημόσια. Πρέπει να τα λύνουμε όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει. Δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ακούω και διαβάζω ότι μου έχουν πει για συμβόλαια, για το ένα και το άλλο. Αιωρούνται πράγματα που με θίγουν. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή».

-τις φήμες πως ο Σέρχιο Μαρκαριάν τον κατηγόρησε στην ΕΠΟ για παρέμβαση στο έργο του: «Δεν ξέρω κάτι γι’ αυτό. Να μου κοινοποιηθεί κάτι και να μιλήσει και ο κ. Μαρκαριάν με ονόματα και διευθύνσεις. Εσείς έχετε ακούσει τον κ. Μαρκαριάν τέτοια πράγματα; Ούτε σε μένα έχει πει κάποιος κάτι. Μπορεί τα ρεπορτάζ να λένε διάφορα, να σπιλώνεται η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια, αλλά σε μένα δεν έχει μιλήσει κανείς».

-το αν είχε επικοινωνία με τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Τελευταία φορά μιλήσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Είχαμε μιλήσει πριν παραιτηθεί. Δεν είχα καταλάβει ότι θα παραιτείτο».

-το πώς αποφάσισε να αναλάβει πόστο στην Εθνική: «Με παρακάλεσαν όταν τελείωσε το Μουντιάλ να έρθω στην Εθνική και να αναλάβω αυτή τη θέση. Είχε έρθει ο κ. Σαρρής και μου πρότεινε τη θέση. Είχα πει ευγενικά όχι τότε, γιατί ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Η ομάδα τότε ήταν στις δάφνες του Μουντιάλ. Φτάσαμε στο παιχνίδι με τη Ρουμανία, πριν τον αγώνα είχα δεχτεί κάποια τηλέφωνα από παίκτες πως κάτι δεν πάει καλά και με ήθελαν πίσω. Μετά το ματς μίλησα με τον κ. Ρανιέρι και είπε ότι με ήθελε στην Εθνική. Ήθελα χρόνο να το σκεφτώ και τις επόμενες μέρες μού έλεγαν πόσο με χρειάζονταν. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, γιατί έπρεπε να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Όταν σου κάνουν πρόταση από την Εθνική, είναι πολύ τιμητικό. Είχα καταλάβει τις δυσκολίες που υπήρχαν στην ομάδα και θεώρησα πως αν είχα πει όχι θα ήταν σαν να πρόδιδα τους συμπαίκτες μου και όλους. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω από κάποιο άλλο πόστο».

-το αν μετάνιωσε για την απόφασή του να επιστρέψει στην Εθνική: «Θα θεωρούσα ότι πρόδιδα αν δεν βοηθούσα. Ίσως αισθανόμουν χειρότερα αν δεν έδινα οποιαδήποτε βοήθεια, είτε έκανα σωστά είτε λάθος. Θεώρησα σωστό να πάω όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δεν πήδηξα από το καράβι για να φύγω ή να αποποιηθώ οποιαδήποτε ευθύνη. Όταν είχα προσληφθεί είχα πει ότι εντός του γηπέδου μπορείς να επηρεάσεις τα πράγματα άμεσα. Εκτός του γηπέδου, ακόμη και τις καλύτερες αποφάσεις να πάρεις, δεν μπορείς να επηρεάσεις τα πράγματα παρά μόνο έμμεσα. Προφανώς κι έγιναν λάθη. Πήγα στην Εθνική ομάδα στα δύσκολα».

-το αν θα έπαιρνε άλλες αποφάσεις αν γύριζε το χρόνο πίσω: «Δεν έχει νόημα να κάνουμε υποθέσεις. Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, ήταν δύσκολα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, με ανιδιοτέλεια και για το καλό της Εθνικής».

-το τι έφταιξε και κατρακύλησε μέσα σε ένα χρόνο η Εθνική: «Μην ξεχνάμε πως αυτά που έχει κάνει η Εθνική ομάδα τόσα χρόνια ήταν δυσανάλογα με το πώς είναι το ποδόσφαιρό μας. Στο ποδόσφαιρο όταν ξεκινάς να χάνεις δεν είναι εύκολο να γυρίσεις την κατάσταση, όπως και το αντίθετο. Δεν πατάς ένα κουμπί και το αλλάζεις. Όταν νικούσαμε συνέχεια, πιστεύαμε πάντα πως κάτι θα γίνει και θα νικήσουμε ξανά. Η ομάδα τώρα είναι ευάλωτη ψυχολογικά και δεν έχει αυτοπεποίθηση. Η πίεση είναι μεγάλη και δεν την αντέχει η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η κατάσταση. Θέλει… άντερα, θέλει πολλά πράγματα. Στο παιχνίδι με την Ουγγαρία έγινε υπερπροσπάθεια. Αν η ομάδα έφευγε με το διπλό, θα είχαν αλλάξει πολλά. Τόσα χρόνια δεν ήταν εύκολο να νικάς 1-0 ή… μισό-μηδέν οποιαδήποτε ομάδα. Όταν η ομάδα δεν μπορεί να βάλει γκολ μπροστά, δεν πρέπει να τρώει γκολ. Όταν το λέγαμε αυτό, δεν ήμασταν τρελοί. Τώρα η ομάδα έπαιζε με πιο πολλούς επιθετικούς, αλλά το απλό είναι πιο δύσκολο τελικά».

-το αν η Εθνική ήταν μέσα σε όλα άτυχη: «Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε κι ένα συννεφάκι ατυχίας, που έβλεπες παίκτες να τραυματίζονται και πολλή γκίνια. Εδώ πήγαμε στα Νησιά Φερόε και πήγε να πέσει το αεροπλάνο δύο φορές. Επί Ρεχάγκελ ούτε ανεμοβλογιά δεν πάθαινε κάποιος. Ήμασταν για χρόνια σχεδόν ίδιοι. Τώρα φτάσαμε να έχει η Εθνική με 40 διαφορετικούς παίκτες λόγω των ατυχιών».

-τη συνήθεια να θεωρούμε «τελειωμένους» παίκτες μεγάλης ηλικίας στην Ελλάδα: «Πολλές φορές κι εμένα από τα 33 ή τα 34 ή και πιο νωρίς, με θεωρούσαν τελειωμένο. Και φτάσαμε στο Μουντιάλ μια ανάσα από τα προημιτελικά. Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ ο Σίμονς ήταν 39 και έπαιζε σε μια χώρα που έχει μεγαλύτερη παραγωγή ταλέντων. Οι ηλικίες φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Τις προάλλες έπαιξα σε ένα φιλικό της Ίντερ με την Μπάγερν στους παλαίμαχους. Ο Ζανέτι στα 42 θα μπορούσε να παίζει ακόμη και τώρα σε οποιαδήποτε ομάδα της Super League για πλάκα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία 2034: «Μουντιάλ» χωρίς αλκοόλ

Conference League: «Τεσσάρα» στην Ντινάμο Μινσκ με σούπερ μπάλα ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση η ΑΕΚ 1-0 τον ΠΑΟΚ

Ο Φραντζί Πιερό στο ΟΠΑΠ Game Time για τo FBI, την προσευχή πριν από τον αγώνα και το «diri djondjon»

H Γιούλικα Σκαφιδά στο ΟΠΑΠ Game Time: Το ντέρμπι του Μάντσεστερ και η Ούμα Θέρμαν – Η υποκριτική, ο ποδοσφαιριστής πατέρας της και η ομάδα που της έκλεψε την καρδιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr