Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Ασκούνται πιέσεις ώστε το Μεγάλο Τζαμί των Τιράνων να τεθεί υπό τον έλεγχο του Ερντογάν

Αλβανία: Ασκούνται πιέσεις ώστε το Μεγάλο Τζαμί των Τιράνων να τεθεί υπό τον έλεγχο του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H αλβανική εφημερίδα «Σοτ» αναφέρει ότι ασκούνται πιέσεις ώστε το Τζαμί της Namazgja, γνωστό και ως Μεγάλο Τζαμί των Τιράνων, να τεθεί υπό τον έλεγχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όχι του επικεφαλής του Συμβουλίου Μουσουλμάνων, Bujar Spahiu που θεωρείται ότι πρόσκειται στο δίκτυο των γκιουλενιστών.

Ο διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH) και ο διευθυντής του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της SHISH, με εντολή της επικεφαλής της SHISH, Vlora Hyseni, άσκησαν πιέσεις στον Bujar Spahiu, ώστε να μείνει μακριά από το Μεγάλο Τζαμί και να συμφωνήσει ότι τη διοίκηση θα αναλάβει ο Μουφτής των Τιράνων Bilal Teqja.

Ο Spahiu έχει συμφωνήσει να αναλάβει ο τελευταίος τη διοίκηση του Μεγάλου Τζαμιού, αλλά δεν δέχεται να υπογράψει ότι θα έχει τον πλήρη έλεγχο του.

Άλλοι όροι στους οποίους συμφώνησαν τα μέρη είναι ότι η διαχείριση του Μεγάλου Τζαμί θα γίνεται από 4 ιμάμηδες, δύο από τη Μουσουλμανική Κοινότητα και δύο από τον Μουφτή των Τιράνων, που είναι άνθρωπος του Ερντογάν.

Στο μεταξύ, στο παιχνίδι έχει μπει και ο Μουφτής Ahmet Kalaja, ο οποίος θα είναι μέρος των παζαριών για το Μεγάλο Τζαμί.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα ανταμείψει τη Μουσουλμανική Κοινότητα, γκιουλενιστές και Ερντογάν, με δύο βουλευτές στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Για όλα αυτά είναι ενημερωμένη η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα και αναμένεται να δούμε πως θα πάει η συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα και καταλήγει ως εξής:

«Ένα όμως είναι σίγουρο.

»Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Spahiu δέχεται πιέσεις.

»Τον απείλησαν ακόμη και με τη ζωή του.

»Πριν από λίγο καιρό, άτομο με εγκληματικό υπόβαθρο και οπλισμένο μπήκε στο γραφείο του και του ζήτησε να φύγει.

»Και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε γνωστό ότι δύο ισχυροί επιχειρηματίες στην Αλβανία συναντήθηκαν πριν από καιρό με τον Spahiu και του ζήτησαν να προβεί σε εικονική αποχώρηση από τα καθήκοντά του.

»Μέχρι τώρα, ο Έντι Ράμα έχει θέσει υπό έλεγχο τον τηλεοπτικό σταθμό ABC, που βρισκόταν στα χέρια των Γκιουλενιστών, αλλά και ορισμένα σχολεία και νηπιαγωγεία που έκλεισαν μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιστολή Κύπρου σε ΓΓ ΟΗΕ: Οι στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα

Ξεκίνησε η διδασκαλία της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα τουρκικά σχολεία – Τι γράφουν τα βιβλία

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

«Ο Κολοκοτρώνης είχε αλβανική καταγωγή» λέει ο Αλβανός ψευδοϊστορικός Fahri Xharra

«Έτσουξε» κάποιους Αλβανούς η συνέντευξη Μπελέρη στην «Καθημερινή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr