Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοφάνεια στη Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας

Θεοφάνεια στη Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 6η Ιανουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Κοινοτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Τέρενς Κουίκ, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκη, εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, Ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους χριστιανών.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης υπεδέχθη επισήμως στην Πατριαρχική Έδρα, τον Διοικητή Αλεξανδρείας Dr. Μοχάμεντ Σουλτάν, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Αστυνομίας Αλεξανδρείας, τον Διευθυντή της Κρατικής Ασφαλείας, καθώς και πολυμελή ομάδα υψηλόβαθμων Στρατιωτικών, στελεχών και αξιωματούχων της Μεγάλης Πόλεως, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Τέρενς Κουίκ και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Προσφωνών τους υψηλούς επισκέπτες, ο Μακαριώτατος επεσήμανε τις άριστες σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νειλοχώρα και υπεγράμμισε την εκ παραδόσεως πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Αιγύπτου και της Ελλάδος.

Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία ολοκλήρου της Ελληνικής Παροικίας, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος και του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Εδμόνδου Κασιμάτη, ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Τέλος, ο Πρόεδρος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, των Αρχών και όλης της Ελληνικής Παροικίας.

Την επομένη ημέρα, 7η Ιανουαρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, εντός του πάλαι ποτέ «Κοτσίκειου» Ελληνικού Νοσοκομείου στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος ανακαινίσθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννη Σιώκα, χρηματοδοτώντας εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, εις μνήμην του παππού και του προπάππου του, Ιωάννου και Ιωάννου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» – Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Σερβία: Σλαβο-ορθόδοξοι υποκριτές θεολόγοι κατά Οικ. Πατριαρχείου και γεωπολιτικής

Η Χειμάρρα ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ – O Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) ζητά εξηγήσεις από τον Γεραπετρίτη για το τουρκικό σχολείο στην ελληνική πόλη

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr