Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογή μητροπολίτη Σμύρνης για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκλογή μητροπολίτη Σμύρνης για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην επέτειο των 94 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε μια ιστορική απόφαση: Ανήμερα της εκτέλεσης από τον τουρκικό όχλο του Ιερομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης κ. Χρυσοστόμου, εξέλεξε μετά από εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, νέο μητροπολίτη Σμύρνης – τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Σαμαρά.

Ταυτόχρονα, εξέλεξε και πάλι ομόφωνα και με εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, νέο επίσκοπο Ερυθρών, τον ιερατικό προϊστάμενο της ορθοδόξου κοινότητας Σμύρνης, αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή. Ο νέος επίσκοπος Ερυθρών, στη διάθεση του νέου ποιμενάρχη της Ιωνίας.

Το γεγονός έγινε δεκτό με ανάμικτα συναισθήματα από πλευράς μικρασιατικών σωματείων στην Ελλάδα. «Τις μέρες της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων μας αξιωθήκαμε μια μεγάλη χαρά» λέει στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας Δημήτρης Παντέλας. «Αξιωθήκαμε ένα χρόνο τώρα, την πραγματική βίωση ιστορικών στιγμών. Την ανακαίνιση και χρήση για λατρευτικούς σκοπούς, του ναού του Αγίου Βουκόλου, τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης, το Πάσχα με την περιοδεία του Επιταφίου στους δρόμους της Σμύρνης, τις επισκέψεις του Πατριάρχη και την περιοδεία του στη γη της Ιωνίας. Ήταν όλα ιστορικά γεγονότα που κορυφώνονται με τις σημερινές εκλογές μητροπολιτών στις χηρεύουσες εδώ και 94 χρόνια θέσεις της Ιωνίας» υποστηρίζει ο κ. Παντέλας.

«Χαρούμενος γιατί έζησε τη στιγμή» δηλώνει και ο νέος επίσκοπος Ερυθρών, αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής. «Χαρούμενος γιατί με την ακούραστη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη, ξανανάβουν μία-μία οι λυχνίες των Εκκλησιών της Αποκάλυψης» λέει ο κ. Συκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενθρονίσεις του νέου μητροπολίτη Σμύρνης και του νέου επισκόπου Ερυθρών, θα γίνουν μετά τις 10 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι αύριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναδίπλωση Κάλλας μετά τις πιέσεις Φαραντούρη για τις σφαγές στη Συρία

Ο Νίκος Δένδιας στον Λίβανο καλεσμένος του Ελληνορθόδοξου ομολόγου του Μισέλ Μενάσα

Νέα ερώτηση Φαραντούρη στην Κάλας για τις διώξεις χριστιανών και άλλων κοινοτήτων στη Συρία

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στη Συρία – Η ελληνική απάντηση

Ρωσίδα μοναχή απελάθηκε από το Ισραήλ αφού το κατηγόρησε ότι σχεδίασε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr