Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: H Ευρώπη των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης δεν έχει μέλλον

Ιερώνυμος: H Ευρώπη των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης δεν έχει μέλλον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα πυρά του προς την Ευρώπη εκτόξευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του προσφυγικού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για όλους και για όλα, δεν έκρυψε την οργή του για το κατάντημα της Ευρώπης, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν τα ιδανικά και τις αξίες με τις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αναφορά του για το προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το προσφυγικό πρόβλημα θα συνεχιστεί» και «οι πληγές θα είναι πολλές, σε επίπεδο υγείας, εργασίας, φτώχειας, ηθικής», αλλά και ότι δεν θα ωφεληθούμε σε εθνικό επίπεδο από αυτό, «όπως είναι σήμερα». Παράλληλα, μίλησε για την Ευρώπη των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης σε αυτό το ζήτημα και υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν μέλλον».

Μίλησε, επίσης για το ρόλο και τον σκοπό της Εκκλησίας επισημαίνοντας πως «ο ρόλος της Εκκλησίας διά μέσου των αιώνων παραμένει ο ίδιος», ωστόσο «πρέπει να προσαρμόζεται στη ζωή των ανθρώπων» , ενώ επισήμανε ότι η κρίση είναι ευκαιρία για να γίνονται ερωτήματα μέσα μας.

«Να αναγεννηθεί ο άνθρωπος μέσα του και να ψάξει», «να δυναμώσουμε το όραμα, γιατί χωρίς όραμα δεν υπάρχει ελπίδα και χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει αισιοδοξία». Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, «είναι κρίσιμη η εποχή, αλλά η χώρα περνάει και πνευματική κρίση πολλά χρόνια και όπου υπάρχει πνευματική κρίση, έρχεται και η άλλη».
Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι «η προσπάθεια που γίνεται είναι ασπιρίνη χωρίς εσωτερική αξιολόγηση και εν συνεχεία τις προς τα έξω επιδιώξεις».

Για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι και τώρα και παλαιότερα μπορούσε κάποιος να πάρει απαλλαγή από το μάθημα εφόσον υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

Για το σύμφωνο συμβίωσης, είπε πως θα πρέπει να καταλάβουν και η εκκλησία και η πολιτεία ότι δεν πρέπει να επιμένουν να γίνεται το δικό τους. «Δεν μπορεί να επιβάλει το δικό της θέλω η εκκλησία στον κάθε άνθρωπο αλλά ούτε και ο άνθρωπος αυτός να θέλει να κανονίζει τα της εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, έκανε αναφορά στο προσωπικό του όραμα για το οποίο ανέφερε «είχα πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου πριν γίνω Αρχιεπίσκοπος, αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποίησα το όραμά μου όπως ήθελα». Επιπρόσθετα, μίλησε για την επιθυμία του να έχει ελευθερία η Εκκλησία και «να κανονίζει τα του σπιτιού της χωρίς εμπόδια», αλλά, όπως είπε, «η διαπλοκή και η διαφθορά μας ταλαιπωρούν πάντα».

Για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους

Αναφορικά με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να θέσουμε θέμα χωρισμού, διότι είναι θέμα εθνικό» και σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, «και αυτό πρέπει να λυθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φρανσουά Ολάντ: Οι επιθέσεις των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας είναι απαράδεκτες

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αποτρέψουμε ένα νέο επικίνδυνο σενάριο ενός “τουρκολιβυκού συμφώνου”, τώρα με τη Συρία»

Γερμανικός Τύπος: Πληθαίνουν οι νεκροί και οι αγνοούμενοι μετανάστες στα ελληνικά ύδατα

Τέλος εποχής για τον Γαλλογερμανικό άξονα στην Ευρώπη – Ολοκληρωτικά χρεοκοπημένος, γράφει ο Guardian

Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία, αλλά χωρίς αυταπάτες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr