Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αθανασίου σόκαρε με τις δηλώσεις του μέχρι και τη Βρετανία

Ο Αθανασίου σόκαρε με τις δηλώσεις του μέχρι και τη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βρετανία έφτασαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου για το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται.

Ο βρετανικός Guardian με ένα εξόχως δηκτικό δημοσίευμα για τον υπουργό Δικαιοσύνης στηλιτεύει τις δηλώσεις – απόψεις του, χαρακτηρίζοντάς τον «ομοφοβικό». Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, «οι δηλώσεις του Αθανασίου είναι σοκαριστικές, καθώς έρχονται την ώρα που οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων αυξάνονται ραγδαία στην Ελλάδα».

Στο επίμαχο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη χρονιά η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών.

Όπως τονίζει o Guardian, η Ελλάδα και η Λιθουανία αποτελούν τις δύο μοναδικές χώρες στις οποίες δεν έχει εφαρμοστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Από τα βέλη της βρετανικής εφημερίδας δεν ξέφυγε ούτε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς επανέφερε παλαιότερες δηλώσεις τους σύμφωνα με τις οποίες η ομοφυλοφιλία «είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης» και «αρρώστεια» αντίστοιχα.

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, γνωστός ακτιβιστής της LGBT τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σαν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΕ αποκλείει την Τουρκία από το Ταμείο Εξοπλισμών των 150 δισ. ευρώ

DW: Το μέλλον του Στάρμερ έχει χρώμα ουκρανικό

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμος

Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται

Το ΝΑΤΟ πιέζει για στενότερη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...