Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Μαυραγάνης, Γκίκας Χαρδούβελης, ΕΝΦΙΑ, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών,
Να δικαιολογήσει το «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του, επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την απίστευτη γκάφα του με την ένταξη και την απένταξη του ΕΝΦΙΑ, από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, που έπληξε για άλλη μια φορά το κύρος της κυβέρνησης.
Έτσι, απαντώντας στα σχετικά με δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ότι ήταν εν ολίγοις μνημονιακή υποχρέωση!
“Πρώτον, η προηγούμενη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και νυν Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάγονται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με πράξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και ημερομηνία 24/9/2012.
Δεύτερον, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 111/2014 που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2014, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2014 και ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2014 ορίστηκε ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτόν η τέως Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης. Οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη όπως προσδιορίστηκαν με την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αφορούν στις ίδιες γενικές γραμματείες τις οποίες επόπτευε ήδη από το 2012.
Τρίτον, με βάση την δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής από τον Απρίλιο του 2014 η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής έχει προβλεφθεί ότι υπάγεται επίσης στον εκάστοτε αρμόδιο για τα δημόσια έσοδα υφυπουργό Οικονομικών.
Συνεπώς σχόλια και πολιτικά συμπεράσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως «απόρροια» των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα”.