Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος «ήταν ένας λαμπρός πνευματικός ηγέτης, ένας διανοούμενος Ιεράρχης»

Γεραπετρίτης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος «ήταν ένας λαμπρός πνευματικός ηγέτης, ένας διανοούμενος Ιεράρχης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστασίου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ως έναν λαμπρό πνευματικό ηγέτη και διανοούμενο Ιεράρχη, αναγνωρίζοντας τον ως μία από τις φωτεινότερες και σεβαστότερες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επισήμανε το πλούσιο ιεραποστολικό και ακαδημαϊκό έργο του εκλιπόντος, τονίζοντας την ευρύτητα των αντιλήψεών του, τη συμβολή του στον διαθρησκειακό διάλογο και τις πρωτοβουλίες του για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και λαών.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των 33 ετών της αρχιεπισκοπικής θητείας του στην Αλβανία, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επιτέλεσε αξιοθαύμαστο, ανιδιοτελές εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο, ενώ ανέπτυξε πολυσχιδή ποιμαντική δράση, παρά τις δυσκολίες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κατέληξε σημειώνοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν θα λησμονήσει ποτέ την προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ευχόμενος αιώνια να είναι η μνήμη του.

Η δήλωση Γεραπετρίτη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστασίου.

»Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ήταν ένας λαμπρός πνευματικός ηγέτης, ένας διανοούμενος Ιεράρχης, μία από τις πιο φωτεινές και σεβάσμιες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

»Ανέπτυξε ένα πλούσιο ιεραποστολικό και ακαδημαϊκό έργο και διακρίθηκε για την ευρύτητα των αντιλήψεών του με τεράστια συμβολή στον διαθρησκειακό διάλογο και με πρωτοβουλίες που στόχευαν στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και των λαών.

»Ως Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, επί 33 χρόνια, διετέλεσε, παρά τις δυσκολίες, ένα αξιοθαύμαστο, ανιδιοτελές εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο και ανέπτυξε πολυσχιδή ποιμαντική δράση.

»Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα λησμονήσει ποτέ την προσφορά του.

»Αιωνία του η μνήμη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...