«Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στην πολιτική, τότε απαντάς απέναντι στην πολιτική», σχολίασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, χαρακτηρίζοντας αντιθεσμική τη χθεσινή κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Παππά.
Όπως υποστήριξε, «η μόνη σανίδα σωτηρίας που μπορούσε να βρει ήταν να δημιουργήσει μία τεχνητή ένταση, την οποία βέβαια θα χρησιμοποιούσε, όπως και έκανε και για τον εσωτερικό του διάλογο μέσα στο ίδιο του το κόμμα».
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπάθησε να διαφύγει μέσα από μία διαδρομή η οποία δεν πέρναγε από τη Βουλή, δεν πέρναγε μέσα από τη διαδικασία της επιχειρηματολογίας», αλλά «μέσα από μία επιπέδου συζήτηση που δεν ανταποκρίνονταν σε τίποτα από όλα αυτά που λέει τουλάχιστον η ΝΔ ότι πρεσβεύει».
Για την αντιπαράθεση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αντ. Σαμαρά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μας αφορά, όμως, εμάς αυτήν τη στιγμή ο εσωτερικός τους διάλογος».
«Αυτό που μας αφορά είναι τα λάθη που γίνονται να μην επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.
»Όταν όμως ο εκνευρισμός φτάνει σε τέτοια επίπεδα, όπως αυτά που είδαμε χθες, ξεφεύγει και οδηγεί σε αντιθεσμικές πρακτικές, διαλόγους και γενικότερα αντιλήψεις, ξέρουμε ότι δεν θα σταματήσει εκεί», πρόσθεσε.
Κατά τον κ. Παπαγεωργίου, αυτό είναι που είπε και ο κ. Παππάς, «ότι αυτήν τη στιγμή στο πρόσωπό μου δεν αντικαθρεφτίζεται, δεν κάνει προβολή ο εκάστοτε εσωτερικός σας αντίπαλος.
»Κάνει προβολή -επάνω μου, αυτήν τη στιγμή- του όρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
»Και, συνεπώς, αφενός μεν δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο και να βγαίνετε από την αίθουσα. Και, αφετέρου, αυτό που κάνετε, εφόσον αποφασίζετε και το κάνετε σε τακτική, δεν έχει γυρισμό και για τη δική σας παράταξη».
Σχετικά με τους κ.κ. Σαμαρά και Μητσοτάκη, την εξωτερική πολιτική και τη «δεξιά πολυκατοικία», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι η συζήτηση απαιτεί πολλή ανάλυση και πως αφορά -μεταξύ άλλων- και το ερώτημα με ποιους αποφασίζει ο πρωθυπουργός να κάνει συμμαχίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, «με ποιο σκοπό προσπαθεί ή με ποιο τρόπο θα το επιτύχει να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις οι οποίες αφορούν όλη την πολιτική εξέλιξη και της Δεξιάς και του Κέντρου και της φιλελεύθερης παράταξης και της συντηρητικής».
«Όλα τα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη, ξέρετε, δεν χωράνε», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός «καταλαβαίνει ότι βρίσκεται πλέον σε μία κοινωνία η οποία οδηγείται σε άδεια ταμεία, οδηγείται σε νέα κοινωνική κρίση και καταλαβαίνει πάλι ότι η κριτική η οποία θα ασκηθεί είναι πανευρωπαϊκή, απέναντι σε αυτού του είδους τις πολιτικές» και «επιλέγει στρατόπεδα τα οποία θα μπορεί να τα εκφράσει και εξωτερικά και εσωτερικά».
Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «δυστυχώς, έχει διαλέξει ως αντίπαλο την ελληνική κοινωνία» και το ίδιο το περιβάλλον, «μία πολιτική του είδους “καμένη γη”, είτε πρόκειται για την οικονομία είτε πρόκειται για την πολιτική προστασία, την προστασία των δασών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να τοποθετήσει απέναντί του «ως εκπροσώπους των αντιπάλων, που είναι η πλειοψηφία του λαού αυτήν τη στιγμή απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, ένα μικρότερο εκφραστή, μικρότερο κοινοβουλευτικά.
»Γιατί; Και για να τον συμφέρει αλλά και για να σπέρνει διχόνοια απέναντι στην αντιπολίτευση ως γενικά εκφραζόμενες κατηγορίες πολιτικής στα λάθη του». Τέλος, έκανε λόγο για «φτηνό τέχνασμα».