Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ανοίγει ορίζοντες στην εκπαίδευση – Με το βλέμμα στη μεγάλη εικόνα

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ανοίγει ορίζοντες στην εκπαίδευση – Με το βλέμμα στη μεγάλη εικόνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Forum on Education Abroad και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα είναι περήφανοι για τη συνεργασία τους σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις κατά την περασμένη εβδομάδα με στόχο την προώθηση ευκαιριών για παγκόσμια εκπαίδευση στο εξωτερικό και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.

Η Σύνοδος Pharos 3.0 πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024 στο College Year in Athens.

Το Forum και η Πρεσβεία έφεραν κοντά ηγέτες των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων με αμερικανικά πανεπιστήμια και παρόχους προγραμμάτων σπουδών στο εξωτερικό, για να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με σημαντικά θέματα, όπως η διεθνής κινητικότητα, οι διαπολιτισμικές ανταλλαγές, οι παγκόσμιες συνεργασίες, και άλλα.

Η Σύνοδος, με τίτλο «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυνατοτήτων και Δικτύωσης για Ελληνικά και Αμερικανικά Ιδρύματα και Οργανισμούς Ανώτατης Εκπαίδευσης», σχεδιάστηκε για να εμβαθύνει την εξοικείωση των αμερικανικών ιδρυμάτων και οργανισμών με το ελληνικό ακαδημαϊκό τοπίο και να εξετάσει τα οφέλη της συνεργασίας με ελληνικά ιδρύματα.

Το πρόγραμμα ήταν το τρίτο μιας σειράς συνεργασιών που υποστηρίχθηκαν από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων και Αμερικανών φοιτητών που σπουδάζουν στις αντίστοιχες χώρες.

Η Σύνοδος Pharos 3.0 διοργανώθηκε από το Forum on Education Abroad με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, χρηματοδοτούμενη μέσω επιχορήγησης για την Προώθηση της Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα για αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση ισχυρότερων συνδέσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε η Melissa Torres, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Forum on Education Abroad.

«Μέσω αυτών των συνεργασιών, σκοπεύουμε να παρέχουμε στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν σε έναν όλο και πιο διασυνδεδεμένο κόσμο».

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. υποστηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που προάγουν τη διεθνή εκπαίδευση και τις πολιτισμικές ανταλλαγές.

Η Maria dG Olson, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στη Αθήνα, δήλωσε:

«Προέρχομαι από μια αγροτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

»Μεγάλωσα σε μια μικρή αγροτική κοινότητα στο Μίσιγκαν και σπούδασα σε δημόσιο πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

»Μέρος του πανεπιστημιακού μου προγράμματος ήταν να σπουδάσω για ένα χρόνο στη νότια Γαλλία, και αυτή η εμπειρία μού άνοιξε τους ορίζοντες και μου έδωσε την ευκαιρία να δω τον κόσμο έξω από τον μικρό μου τόπο.

»Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε, διότι είναι πολύ σημαντικό για τους νέους μας.

»Σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι σημαντικό να αναπτύσσουμε διαπροσωπικές σχέσεις».

Οι κοινές αυτές προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν στις 16-17 Οκτωβρίου 2024, την ίδια εβδομάδα που το Forum διοργάνωσε το τρίτο Συνέδριο Καριέρας, Πρακτικής Άσκησης και Παγκόσμιας Μάθησης (CIGL) και το έβδομο Συνέδριο για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) στην Αθήνα.

Το Συνέδριο CIGL συνδέει επαγγελματίες από όλο τον κόσμο σε συζητήσεις για βέλτιστες πρακτικές και αναδυόμενες τάσεις που συνδέουν την εκπαίδευση στο εξωτερικό με την απασχόληση.

Παράλληλα, το Συνέδριο EMEA δημιουργεί έναν χώρο διαλόγου για θέματα που επηρεάζουν την εκπαίδευση στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές με μακρά ιστορία κινητικότητας και μετανάστευσης.

Ηγεσία των Η.Π.Α. και της Ελλάδας μιλούν στο Συνέδριο EMEA

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, και ο Νίκος Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο EMEA του The Forum την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Ο Πρέσβης Γιώργος Τσούνης τόνισε:

«Ο κόσμος θα είναι καλύτερος αν όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες.

»Συμμετέχουμε, μαθαίνουμε, αναπτύσσουμε κατανόηση και ενσυναίσθηση.

»Αυτή η αλληλεπίδραση είναι εξαιρετικά σημαντική.

»Γι’ αυτό είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα.

»Πρόκειται για διεθνή συνδεσιμότητα και τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης, όπου φοιτητές από όλο τον κόσμο μπορούν να σπουδάσουν σε χώρες χωρίς σύνορα.

»Αυτή η διαδικασία ενισχύει την κατανόηση και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε όλους μας.

»Αυτός είναι ο κόσμος που πρέπει να επιδιώξουμε, και γι’ αυτόν τον λόγο φόρουμ όπως αυτό είναι τόσο σημαντικά».

Το Study in Greece Παρουσιάζει το Συνέδριο EMEA με Έμφαση στην Ενίσχυση Διεθνών Συνεργασιών

Το Study in Greece διοργάνωσε ημερίδα στο Συνέδριο EMEA του The Forum, με τίτλο «Προώθηση Διεθνών Συνεργασιών για την Ενίσχυση της Φοιτητικής Κινητικότητας στην Ελλάδα», την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα ανέδειξε την επιτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και την προσφορά επιτυχημένων προγραμμάτων φοιτητικής κινητικότητας, τονίζοντας την αυξανόμενη επιρροή της χώρας στον τομέα της παγκόσμιας εκπαίδευσης.

Η παρουσίαση περιλάμβανε την Καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Καθηγήτρια Σοφία Παπαϊωάνου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ευάγγελο Κατσαρέλη, Διευθυντή Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, και τον Θεόδωρο Παπαϊωάννου, Εκτελεστικό Διευθυντή του Study in Greece.

Επιπλέον εκπρόσωποι από ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα συμμετείχαν και έλαβαν μέρος σε διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου EMEA.

Σχετικά με το Forum on Education Abroad

Το Forum on Education Abroad είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) που έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ως Οργανισμός Ανάπτυξης Προτύπων για την Εκπαίδευση στο Εξωτερικό.

Το Forum φιλοξενείται από τον στρατηγικό του εταίρο, το Dickinson College.

Οραματίζεται ένα μέλλον όπου η εκπαίδευση στο εξωτερικό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αποστολής της ανώτατης εκπαίδευσης, ανταποκρίνεται στα Πρότυπα Καλής Πρακτικής και είναι προσβάσιμη σε όλους τους φοιτητές.

Η αποστολή του Forum είναι να καλλιεργεί εκπαιδευτικούς που προάγουν εμπειρίες υψηλής ποιότητας στην εκπαίδευση στο εξωτερικό, οι οποίες εμπνέουν περιέργεια, επηρεάζουν ζωές και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Άμος Χόχσταϊν στον Λίβανο και ο Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Δεν θα είχαμε πόλεμο στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, αν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ

Πέθανε ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο μεγάλος εχθρός του Ερντογάν

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC αναλαμβάνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Περιοδικό TIME: Όπως τον Χίτλερ το 1945 έτσι και τον Σινουάρ το 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι πόλεμοι του Ισραήλ και µια «νέα τάξη» στο Λεβάντε
Υπάρχει µια µεγάλη περίοδος µετά το τέλος του Ψυχρού Πολέµου και την απορρύθµιση της Ρωσίας...