Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν διακήρυξε ξανά ότι θα τηρήσει τον «τουρκικό Όρκο του Έθνους» – Θα επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν διακήρυξε ξανά ότι θα τηρήσει τον «τουρκικό Όρκο του Έθνους» – Θα επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρεσιτάλ προκλητικότητας το Σάββατο 19/10 από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, μίλησε για την Τουρκία του «Εθνικού Όρκου» ή «Όρκος του Έθνους» με εδάφη από Βουλγαρία, Ελλάδα και Ιράκ αλλά και τη Συρία.

Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αυτός ο γκρίζος λύκος φορά προβιά προβάτου, ή παριστάνει το περιστέρι της ειρήνης και στέλνει τον Κούρδο εξωμότη Χακάν Φιντάν στην Ελλάδα για να υποβάλει στους Ελλαδίτες κοτζαμπάσηδες τους ανέντιμους όρους συνθηκολόγησης της χώρας μας στον νεο-οθωμανισμό, με το φοβικό τσίρκο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη να νομίζουν ότι ασκούν κάποια διπλωματία, ενώ στην πραγματικότητα ασκούν υποτέλεια.

Να σημειωθεί ότι το Tribune έχει δημοσιεύσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες άρθρα που εξηγεί τι είναι ο τουρκικός «Όρκος του Έθνους» – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ: Τουρκικός Εθνικός Όρκος – Όρκος του Έθνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ: «Όρκος του Έθνους»: Το αυτοκρατορικό σχέδιο του Ερντογάν με εκείνον χαλίφη για πάντα

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: «Μετά τη Συρία ακολουθούν Κύπρος και Αιγαίο» – Ο «Όρκος του Έθνους» έχει επόμενο στόχο την Ελλάδα

«Δεν θα κοιτάμε τα δάκρυα οποιουδήποτε έχει βλέψεις στην πατρίδα μας.

»Δεν θα ανεχτούμε κανέναν που θα επιχειρήσει κατά της πατρίδας μας.

»Δεν θα επιτρέψουμε καμία επέμβαση ούτε στα 782 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα των εδαφών της πατρίδας μας, ούτε στη γεωγραφία του Εθνικού Όρκου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Ποια είναι όμως η γεωγραφία του Εθνικού Όρκου; Ποια εδάφη περιλαμβάνει; Δείτε χάρτες:

Είναι φανερό ότι οι Τούρκοι θέλουν να καταλάβουν τα μισά ελληνικά εδάφη τουλάχιστον κι ολόκληρη την Κύπρο.

Με αυτούς τους ακόρεστους δεσπότες ιμπεριαλιστές συζητά η «αυλή» Μητσοτάκη των προσκυνημένων «εκσυγχρονιστών».

Ο τουρκικός εθνικός όρκος (τουρκικά: Misakı Milli) είναι διακήρυξη έξι σημείων που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές του 1920, με αναφορά τις αποφάσεις της συνελεύσεων των Τούρκων εθνικιστών στο Ερζερούμ και στη Σεβάστεια.

O όρκος έθετε τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στη βάση των πρόσφατων συνόρων της, ηττημένης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

Οι βασικές γραμμές του Όρκου διαμορφώθηκαν στο εθνικό Συνέδριο του Ερζερούμ (Erzurum Kongresi, 22 Ιουλίου – 7 Αυγούστου 1919) και στο αντίστοιχο της Σεβάστειας (Sivas Kongresi, 4-11 Σεπτεμβρίου 1919), του Τουρκικού Εθνικού Κινήματος και του Μουσταφά Κεμάλ.

Οι αναφορές του Όρκου

Οι όροι του τουρκικού εθνικού όρκου είναι:

Το μέλλον των περιοχών που κατοικούνταν από Άραβες κατά πλειοψηφία, τη στιγμή της υπογραφής της Ανακωχής του Μούδρου, θα καθοριστεί με δημοψήφισμα.

Όι περιοχές οι οποίες δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των συμμάχων την περίοδο της υπογραφής της εκεχειρίας και είχαν τουρκική-μουσουλμανική πλειοψηφία αποτελούν την πατρίδα του τουρκικού έθνους.

Το μέλλον των περιοχών του Καρς, Αρνταχάν και Βατούμ θα καθοριστεί με δημοψήφισμα.

Το καθεστώς της περιοχής της Δυτικής Θράκης θα καθοριστεί με την ψήφο των κατοίκων της.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της Κωνσταντινουπόλεως, και της θάλασσας του Μαρμαρά.

Το καθεστώς ελεύθερης διακίνησης προϊόντων καθώς οι μεταφορές μέσω των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων θα καθοριστεί μεταξύ της Τουρκίας και των άλλων ενδιαφερομένων κρατών.

Τα δικαιώματα των μειονοτήτων θα εξασφαλιστούν με βάση την αμοιβαιότητα των δικαιωμάτων των μουσουλμανικών μειονοτήτων στις γειτονικές χώρες.
Με στόχο την ανάπτυξη της χώρας σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία της, κάτι που θα επιτευχθεί με την άρση κάθε εμποδίου στο οικονομικό, πολιτικό και δικαϊκό πεδίο.

Αν και η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 αναιρεί τον τουρκικό εθνικό όρκο, ωστόσο η σύγχρονή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας φαίνεται να τον αναβιώνει μαζί με τον τουρκικό εθνικισμό.

Η Αλεξανδρέττα (προσαρτήθηκε με αμφισβητούμενο δημοψήφισμα το 1939) και η κατεχόμενη Κύπρος ευρίσκονται εντός των ορίων του τουρκικού εθνικού όρκου, όπως και εδάφη ξένων και κυρίαρχων κρατών στα οποία επιχειρεί σήμερα η Τουρκία χωρίς τη συγκατάθεση τους (Ιράκ, Συρία).

Σε ότι αφορά τα ελληνικά εδάφη, η δυτική Θράκη, τα Δωδεκάνησα και ολόκληρη η Κύπρος περιλαμβάνονται στα όρια του αναβιούμενου τουρκικού Εθνικού Όρκου.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει διακηρύξει ότι θα τηρήσει τον Όρκο αυτόν, δηλαδή θα μας επιτεθεί. Μόνο οι αγράμματοι τζιτζιφιόγκοι των Αθηνών (άραγε;) αγνοούν (;) τις προθέσεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ισλαμοφασίστας Τσελίκ του AKP «σάλταρε» με ανάρτηση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ κατά Ερντογάν-Σινουάρ

Συλλυπητήρια Ερντογάν για τον θάνατο του τζιχαντιστή Γιαχία Σινουάρ

Ισραέλ Κατζ σε Ερντογάν: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ»

Ο Κούρδος γενίτσαρος ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χακάν Φιντάν «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το μαρτύριο του Γιαχία Σινουάρ»

Π. Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι νοητό να ανεχθούν τις προκλήσεις της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι πόλεμοι του Ισραήλ και µια «νέα τάξη» στο Λεβάντε
Υπάρχει µια µεγάλη περίοδος µετά το τέλος του Ψυχρού Πολέµου και την απορρύθµιση της Ρωσίας...