Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρένα Δούρου σφυροκοπά τον Γεραπετρίτη ότι «γκριζάρει» το Αιγαίο για ελληνοτουρκικό διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές

Η Ρένα Δούρου σφυροκοπά τον Γεραπετρίτη ότι «γκριζάρει» το Αιγαίο για ελληνοτουρκικό διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρένα Δούρου ευθέως εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Γεραπετρίτη και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι έχει εξαφανίσει από το λεξιλόγιό του ακόμα και την αναφορά σε «κόκκινες γραμμές» και προετοιμάζει το έδαφος, με το «γκριζάρισμα» νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο, για έναν διάλογο με την τουρκική ορδή χωρίς κόκκινες γραμμές.

«Τη μια μετά την άλλη παραχωρεί τις συνεντεύξεις ο κ. Γεραπετρίτης, ενόψει της επικείμενης συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Φιντάν», αναφέρει στο «Χ» (πρώην Twitter) με καυστικό ύφος η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ρένα Δούρου και συνεχίζει έντονα:

«Συνεντεύξεις που πολλαπλασιάζουν τις σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με το πραγματικό περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

»Διαλόγου απαραίτητου μεν, με σαφείς κόκκινες γραμμές δε.

»Είναι εξόχως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι “κόκκινες γραμμές” έχουν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο του κ. Υπουργού, ο οποίος παράλληλα επιχειρεί να στοιχειοθετήσει μια παράλληλη πραγματικότητα, στη βάση των δήθεν “ήρεμων νερών του Αιγαίου” και της “αποφυγής των μεγάλων εντάσεων και των κρίσεων”.

»Ισχυριζόμενος έτσι στη σημερινή του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ότι βρισκόμαστε “σε μία θετική ευνοϊκή συγκυρία, η οποία εξικνείται έως του σημείου να μπορέσουμε να επιλύσουμε διαφορές, για να μην δημιουργούμε και άλλους πυλώνες αστάθειας”.

»Είναι προφανές ότι η “θετική ευνοϊκή συγκυρία” υφίσταται αλλά αφορά την Τουρκία που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία της με πτήσεις UAV σε βραχονησίδες.

»Επιβάλλοντας στην πράξη επί του πεδίου το επικίνδυνα αναθεωρητικό αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” από το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος επαναλαμβάνει προκλητικά ότι δεν κάνει βήμα πίσω.

»Η “απάντηση” της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την στρατηγική είναι η συστηματική υποβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και η προετοιμασία του εδάφους (με το “γκριζάρισμα” πχ νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο) για έναν διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται, όπως άλλωστε έκανε και ως κυβέρνηση, υπέρ της συνέχισης και διατήρησης του διαλόγου, με σαφείς κόκκινες γραμμές στη βάση του διεθνούς δικαίου που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρα μας και την ειρήνη στην περιοχή, στη βάση συνεκτικής, σαφούς στρατηγικής με αρχή, μέση και τέλος.

»Και καλεί την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην υποχωρητική της πολιτική που απειλεί τα συμφέροντα της χώρας μας», καταλήγει η Ρένα Δούρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: «Στρώνει χαλί για το δικό του κόμμα»

Ντόρα Μπακογιάννη: Στρατηγική υποχρέωση Ελλάδας-Τουρκίας η επίλυση της διαφοράς για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς: Πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου – «Κίνδυνος διαμελισμού του Αιγαίου και συρρίκνωσης της Ελλάδας»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα για προανακριτική μετά το μπάζωμα του χώρου στην τραγωδία των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία της Eurostat για τη φτώχεια διαψεύδουν το αφήγημα Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι πόλεμοι του Ισραήλ και µια «νέα τάξη» στο Λεβάντε
Υπάρχει µια µεγάλη περίοδος µετά το τέλος του Ψυχρού Πολέµου και την απορρύθµιση της Ρωσίας...