Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους οπαδούς του αλαζονικού μικρού

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους οπαδούς του αλαζονικού μικρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ένταση επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο προτού ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η διαφωνία προέκυψε για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα, αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα σε όσους στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υπόλοιπους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν διαφωνίες επί των διαδικαστικών, με τους kasselistas να επιθυμούν αυστηρό έλεγχο για το ποιος παίρνει κάρτα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Ο Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρώην βουλευτής ανέβασε τους τόνους κάποια στιγμή, την ώρα που άλλο μέλος τον κατηγορούσε ως προβοκάτορα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη συνεδρίαση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, κατήγγειλε τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για «πολιτοφυλακή», υποστηρίζοντας ότι τον εμποδίζουν να πάρει τη δική του κάρτα.

«Τι είστε εσείς εδώ; Πολιτοφύλακες;», φέρεται να είπε.

Μετά τους διαξιφισμούς, οι «Κασσελίστας» αποφάσισαν να μην μπουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, απέχοντας από τη διαδικασία και επισημαίνοντας πως «δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του».

Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως ο αριθμός του σώματος προσδιορίστηκε στα 293 μέλη από τα 296, ενώ μέσα στην αίθουσα θα μπει μόνο η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδωρα Τζάκρη, για να μεταφέρει την πολιτική θέση των «Κασσελίστας» απέναντι στη διαδικασία.

Σημειώνεται πως στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης θα μπει και το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της ηγεσίας.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε την Παρασκευή 11/10 τον τελευταίο ελιγμό του πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το απόγευμα της Παρασκευής απέσυρε με ανάρτησή του το εξώδικο που είχε απευθύνει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Για την απόφασή του αυτή, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το εξώδικο «πέτυχε τον σκοπό του», παράλληλα σημείωσε πως θέλει να αφαιρέσει και το τελευταίο «άλλοθι» από τους αντιπάλους του, τους οποίους κάλεσε αν θέλουν τώρα να τον αποκλείσουν «γιατί πίνει τον καφέ του δίχως ζάχαρη».

Τέλος δεσμεύτηκε προς τους οπαδούς του ότι Συνέδριο και εκλογές για πρόεδρο θα γίνουν «ελεύθερα».

Λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης έκανε μια ανάρτηση όπου παίρνει θέση σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα, την ώρα που το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος φέρνει νέες αναταράξεις.

Ο Παύλος Πολάκης καλεί τόσο τα μέλη της Κεντρικής Επιστροπής όσο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει σύνεση για να βγει το κόμμα από την εσωστρέφεια.

«Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο κ. Πολάκης επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Αθήνας για να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή, όπου «87» και kasselistas αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους.

Στη συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που την Παρασκευή 11/10 κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σπίρτζης: Δεκανίκι της κυβέρνησης ο Κασσελάκης – Θα πάμε στη φάση «σουργελοποίησης»

Στ. Κασσελάκης – Ο αλαζονικός μικρός απέσυρε το εξώδικο

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Σάββατο 12/10 η Κεντρική Επιτροπή

Γεροβασίλη: Η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας μετά το εξώδικο

Ο Ν. Παππάς «ξεμπροστιάζει» Μητσοτάκη: «Οκτώ νέες αλήθειες για τον προϋπολογισμό» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ισραήλ | Βλάντα Παταπώφ – Το «κορίτσι με τα κόκκινα» περιγράφει την τζιχαντιστική επίθεση [7/10] της Χαμάς στο ρέιβ πάρτι
Ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ανατριχιαστικές εικόνες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Η Βλάντα...