Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκ νέου υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι επίσημη, αφού η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή την υποψηφιότητα, μαζί με 87 υπογραφές όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής εναντίον του.

Η κ. Τζάκρη κατέθεσε επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, και το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη.

Κατά την ομιλία της στην ΚΕ, η Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε καυστικά πως «αυτό εδώ δεν είναι Κεντρική Επιτροπή όπως το κάνατε και όλα αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με ένα δημοκρατικό κόμμα».

Κατήγγειλε πως «εδώ μέσα υπάρχει μια τεχνική πλειοψηφία που επιδιώκει την διάλυση του κόμματος».

«Όλα αυτά που μεθοδεύσατε, μεθοδεύετε και είστε ικανοί να μεθοδεύσετε δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν στην συνείδηση κανενός […] Εσείς είστε η χειρότερη εκδοχή μιας μικρής και ανήμπορης αριστεράς που την σήκωσε στην πλάτη ο λαός και την πήγε στην εξουσία το 2015 […] Και επειδή τα μέλη δεν θα σας χαρίσουν το κόμμα οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά και την απάντηση θα σας την δώσει ο λαός στην κάλπη του πρόεδρου», επεσήμανε σε υψηλούς τόνους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θ. Τζάκρη σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες, αφότου κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είπε πως «σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή.

»Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι».

«Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού.

»Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή», είπε.

«Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη, ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη και σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων».

Η κ. Γεροβασίλη φέρεται επίσης να επισήμανε πως «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις.

»Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος».

« Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα.

»Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών» είπε ακόμα η Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα και ο Νίκος Παππάς έστειλε μήνυμα προς την πλευρά Κασσελάκη, σημειώνοντας κατά την παρέμβασή του στην ΚΕ ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία».

Παράλληλα, σε μια ακόμα αποστροφή που φαίνεται πως είχε αποδέκτη τον τέως πρόεδρο ο Ν. Παππάς τόνισε πως «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο».

«Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

»Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία.

»Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα.

»Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό.

»Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ).

»Ανοιχτά, ενώπιον του λαού.

»Και μία και δύο και τρεις φορές.

»Με την εγγύηση του κόμματος», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο.

Επιπλέον,αναφέρθηκε τις δηλώσεις Αντώναρου περί «χουντικών αντιλήψεων» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την παρέμβασή του στην ΚΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς.

Χωρίς απόφαση οι «87»

Εν τω μεταξύ σε μακρά χθεσινοβραδινή «συνάντηση» που είχαν οι «87» (οι οποίοι μετεξελίχθησαν σε «100») δεν κατέληξαν ούτε τώρα στη στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Αρκετοί υποστηρίζουν, εμφανώς ή όχι, τον Σωκράτη Φάμελλο, όταν άλλοι προτάσσουν τις πολιτικο-ιδεολογικές πλατφόρμες των υποψηφίων (που δεν έχουν ακόμη δει, με εξαίρεση, ίσως, εκείνη του Παύλου Πολάκη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Σ. Φάμελλος θα αναφερθεί στο προγραμματικό πλαίσιο που προτείνει.

Κατά συνέπεια, στάση αναμονής από τους «87»…

Προς αναβολή το συνέδριο

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της το Σάββατο 5/10 το πρωί η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή την αναβολή του συνεδρίου κατά μια εβδομάδα.

Ως λόγος της αναβολής προβάλλεται η αδυναμία των αρμόδιων κομματικών παραγόντων να βρουν γήπεδο ικανό να χωρέσει μερικές χιλιάδες συνέδρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολάκης: «Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να καταθέσει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του και το πόθεν έσχες…»

Ο Γκλέτσος κι επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε η υπερήφανη κυβερνώσα αριστερά»

Ο Νίκος Φαραντούρης υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, για μια πατριωτική αριστερά

Σωκ. Φάμελλος: «Τον Ιούλιο ψηφίσαμε ομόφωνα ότι θα έχουμε πρόταση διεκδίκησης προεκλογικής προοδευτικής συμμαχίας με προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ»

Το παράδοξο της ανακοίνωσης Κασσελάκη – Δεν λέει πουθενά ότι θα είναι υποψήφιος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»
«Την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής από...