Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Express»: Η Βόρεια Μακεδονία θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμη περισσότερο για να ενταχθεί στην ΕΕ

«Express»: Η Βόρεια Μακεδονία θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμη περισσότερο για να ενταχθεί στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βρετανική «Express» σε δημοσίευμά της την 1/10 αναφέρει πως η Βόρεια Μακεδονία, για την οποία σημειώνεται πως απέστειλε πρώτη φορά αίτημα προσχώρησης στην ΕΕ πριν είκοσι χρόνια, φαίνεται ότι θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμη περισσότερο για να ενταχθεί, εν μέσω μιας έντονης διαμάχης που ξέσπασε στο μπλοκ σχετικά με την πιθανή ένταξή της.

Η ΕΕ προσπαθεί εδώ και καιρό να επεκταθεί στα δυτικά Βαλκάνια.

Ωστόσο, τόσο Βούλγαροι όσο και Έλληνες αξιωματούχοι έχουν τις τελευταίες εβδομάδες επικρίνει τη Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό σήμαινε ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ δεν μπόρεσαν την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνουν την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου των εντατικών συνομιλιών με τα Σκόπια.

Οι εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας, και της Βουλγαρίας και της Ελλάδας -και οι δύο χώρες-μέλη της ΕΕ- έχουν αναζωπυρωθεί από τότε που ένα δεξιό λαϊκιστικό κόμμα ανέλαβε την εξουσία στη Βόρεια Μακεδονία.

Αξιωματούχοι στην Αθήνα έχουν καταδικάσει τη Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει ξανανοίξει μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές στα Σκόπια αναφέρονται επανειλημμένα δημοσίως στη χώρα ως «Μακεδονία» – παρά την αλλαγή της επίσημης ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας το 2019, υπό την πίεση της Ελλάδας, σε αντάλλαγμα για την έγκριση της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, μια διαμάχη έχει επίσης ξεσπάσει μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Η Σόφια έχει απαιτήσει από τη Βόρεια Μακεδονία να συμπεριλάβει τη βουλγαρική μειονότητα στο σύνταγμά της, ενώ τα Σκόπια κατηγόρησαν τη Βουλγαρία ότι προσπαθεί να ακυρώσει μια σημαντική σιδηροδρομική διαδρομή για τη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα, αναφορικά με το σχεδιαζόμενο έργο του «Διαδρόμου 8» που θα συνδέει την Ιταλία με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

Παρά την αποτυχία της Βόρειας Μακεδονίας, η γειτονική της Αλβανία έλαβε το πράσινο φως για το επόμενο στάδιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Π. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο – Είναι, υπό την ηγεσία Ερντογάν, μία θρασύδειλη χώρα»

Ο σουλτάνος Ερντογάν λέει πως η ασφάλεια της Ευρώπης δεν είναι δυνατή χωρίς την Τουρκία

Ο Φαραντούρης αποκάλυψε ότι η Ούρσουλα της ΕΕ (δηλ. η Γερμανία) βάζει «πονηρά» την Τουρκία στα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά

FT: Ευρωπαϊκό μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο για αντικατάσταση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Αλέξης Τσίπρας: Νέα Εθνική πυξίδα – Ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα η απάντηση στις ραγδαίες γεωπολιτικές μετατοπίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...