Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τους ομολόγους του της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο και της Ιορδανίας Αϊμάν αλ Σαφάντι συναντήθηκε την Πέμπτη 26/9 στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο της σταθερά αναπτυσσόμενης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών κατά τα τελευταία χρόνια, οι τρεις Υπουργοί συζήτησαν στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την περαιτέρω προώθηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Κόμπος και Σαφάντι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή που από τη Γάζα και το Ισραήλ έχει πια επεκταθεί και στην Ερυθρά Θάλασσα, στη Δυτική Όχθη και στο Λίβανο.

Αυτό που επείγει τώρα, συμφώνησαν οι τρεις Υπουργοί, είναι η αποτροπή περαιτέρω διάχυσης της κρίσης, η επίτευξη βιώσιμης εκεχειρίας και ο περιορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας.

Για τον λόγο αυτό συζητήθηκαν εναλλακτικοί των υφιστάμενων τρόποι διοχέτευσης αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Οι τρεις Υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στα πεδία της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Συμφώνησαν, τέλος, ότι η επόμενη τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας θα λάβει χώρα στις 11 Νοεμβρίου στην Κύπρο.

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών

Η κρίση στη Μέση Ανατολή κυριάρχησε και στη χωριστή κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν αλ Σαφάντι στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε το νηφάλιο και σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στην περιοχή και αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες υπογραμμίστηκαν και κατά την επίσκεψη του κ. Safadi στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί θέλουν κατάπαυση πυρός στον Λίβανο – Ανησυχούν για περιφερειακό πόλεμο

Άμεση εκεχειρία 21 ημερών στον Λίβανο ζητούν ΗΠΑ, ΕΕ και σύμμαχοι, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επίθεση

Ο Γεραπετρίτης είπε στον Γουάνγκ Γι για εξαγωγές, επενδύσεις και Κινέζους τουρίστες

Τριμερής συνάντηση υπ. Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε τον Λιβανέζο ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα θα φροντίσει για ευρωπαϊκή ιατρική βοήθεια σε πολίτες του Λιβάνου που έχουν τραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»
«Την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής από...