Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεραπετρίτης είπε στον Γουάνγκ Γι για εξαγωγές, επενδύσεις και Κινέζους τουρίστες

Ο Γεραπετρίτης είπε στον Γουάνγκ Γι για εξαγωγές, επενδύσεις και Κινέζους τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/9, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Η Κίνα και η Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται καθημερινά τα επόμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η Κίνα είναι μόνιμο μέλος και η Ελλάδα εκλεγμένο μέλος για τη διετία 2025-26.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη βάση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών διαπίστωσαν το εξαιρετικό επίπεδο διμερούς συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και υπογράμμισαν τους μακραίωνους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, οι οποίοι συνδέουν δύο λαούς που είναι συνεχιστές μεγάλων αρχαίων πολιτισμών.

Στις συνομιλίες εξετάστηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας και διαπιστώθηκε το σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Εν προκειμένω οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Γι επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να εργαστούν για την εμβάθυνσή της ελληνοκινεζικής οικονομικής συνεργασίας, αξιοποιώντας δυνατότητες συνεργειών σε τομείς όπως η ναυτιλία, η πράσινη μετάβαση και ο τουρισμός.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον της Ελληνικής οικονομίας, η οποία προσφέρει αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ιδιαίτερα υπογράμμισε την ποιότητα των ελληνικών αγαθών και προϊόντων που η Ελλάδα επιθυμεί να εξάγει στις κινεζικές αγορές.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, στη συνέχεια, τη σημασία των επαφών μεταξύ των λαών, αναφέροντας ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Αμφότεροι οι υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν, τέλος, προσκλήσεις για πραγματοποίηση επισκέψεων στο Πεκίνο και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βυθίστηκε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας της Κίνας από «άγνωστα αίτια»

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

Οι Αμερικανοί θέλουν κατάπαυση πυρός στον Λίβανο – Ανησυχούν για περιφερειακό πόλεμο

Άμεση εκεχειρία 21 ημερών στον Λίβανο ζητούν ΗΠΑ, ΕΕ και σύμμαχοι, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επίθεση

Τριμερής συνάντηση υπ. Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»
«Την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής από...