Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται οι διαφωνούντες γαλάζιοι βουλευτές – Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαλμά για να τους φιμώσει – Ο διάλογος πριν την «εκδίωξη»

Αυξάνονται οι διαφωνούντες γαλάζιοι βουλευτές – Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαλμά για να τους φιμώσει – Ο διάλογος πριν την «εκδίωξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φίμωτρο στους διαφωνούντες βάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγραφής του Μάριου Σαλμά και την ώρα που οι πληροφορίες ότι οι πρώην 11 που έγιναν 10 θα… πληθύνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν εκδιώχθηκε μόνο από την Κ.Ο., αλλά και από το κόμμα με κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να κρύβονται πίσω από κατηγορίες για κακοπροαίρετη κριτική και διασπορά συκοφαντιών, ενώ διαμηνύουν πως εάν έχει στοιχεία ο κ. Σαλμάς για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς θα πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη.

Ο διάλογος που οδήγησε στη διαγραφή

Από την πλευρά του ο Μάριος Σαλμάς ξεκινά τον δικό του γύρο παρεμβάσεων για να δώσει συνέχεια στη βεντέτα που άνοιξε με την Πειραιώς, αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι «διαγράφηκα για τις απόψεις μου», ενώ επέμεινε πως κανένας δεν γνώριζε τους πραγματικούς λόγους και για αυτό η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό.

Έστρεψε τα βέλη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, ότι του την είχε στημένη μετά την αντιπαράθεση που είχαν εντός Κ.Ο..

«25 χρόνια δεν έδωσα μία αφορμή, δεν έφερα στην παράταξή μου αντίρρηση σε ένα νομοσχέδιο.

»Ούτε τώρα έδωσα αφορμή για να συμβεί αυτό.

»Απλά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ για να μεριμνήσουμε γιατί ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές –είπα την προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αναστρέψιμη- μπροστά στον πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά για να σχολιάσει «όλοι υπηρετούμε την παράταξη.

»Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος».

Αποκάλυψε και τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό εντός Κ.Ο. σημειώνοντας «του είπα: είναι ωραίο να λες ότι πάμε μπροστά, αλλά όταν πας μπροστά, πρέπει να ξέρεις με ποιον πολιτικό μπούσουλα πας.

»Πχ όταν αποφασίζεις σε ποιους θα δώσεις τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις έδωσες στους λίγους, όχι στους πολλούς.

»Ωραία λέτε να φορολογήσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, να ελέγξουμε τα υπερκέρδη.

»Τι σημαίνει υπερκέρδη; Γιατί έγκαιρα δεν πήρες μέτρα να το προλάβεις; Δεν είναι όλα εισαγόμενα.

»Δεν μπορώ να δεχτώ μία εταιρεία να παίρνει στην ελάχιστη τιμή όλα τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων, κι η κ. Μενδώνη να λέει “δε με νοιάζει η τιμή”, με νοιάζει να είναι καλά τα κυλικεία.

»Απέρριψε προσφορά με διπλάσια τιμή.

»Μου απάντησε: “δεν δέχομαι υπονοούμενα ότι υπηρετώ τους λίγους, αν ήμασταν με τους λίγους, δεν θα είχαμε πάρει 41%”».

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από Μαξίμου και Ν.Δ.

Στα περί αντισυναδελφικής συμπεριφορά επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσω παρέμβασής του στο Mega επιχειρώντας, παράλληλα, να ξορκίσει τα περί επίδειξης πυγμής προς τους διαφωνούντες εντός Ν.Δ.

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι η διαγραφή δεν έχει σχέσει με την ερώτηση των 11, αλλά «γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες, μια σειρά από κατηγορίες στα Μέσα, στα κανάλια, ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάζει αυτές τις καταγγελίες στον μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη.»

Η ρητορική του Μαξίμου φαίνεται πως θέλει να παρουσιάσει πως ο Μάριος Σαλμάς ενέργησε με δόλο και για αυτόν τον λόγο ο Π. Μαρινάκης ανέφερε «ήρθε η υπουργός δύο ημέρες μετά στη Βουλή και απάντησε με αναλυτικά στοιχεία.

»Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε.

»Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα.

»Και σημειώνω ότι για την υπόθεση για την οποία μιλάμε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε ο διαγωνισμός μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, έχουν γίνει σχετικές προδικαστικές και λοιπές προσφυγές στη Διοικητική Δικαιοσύνη, απερρίφθησαν όλες, άρα και ως προς στο διοικητικό σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση».

Σε ανάλογο μήκος κύματος η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις και οι ενέργειες του κ. Σαλμά «δεν συνάδουν με τις αξίες και τις αρχές της παράταξης».

Κατηγόρησε τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή ότι έκανε δεν έκανε καλοπροαίρετη κριτική και είπε ότι «όταν πετιέται λάσπη στον ανεμιστήρα, η λάσπη μένει».

Έκλεισε και αυτή άρον άρον το θέμα με τον φωτογραφικό διαγωνισμό της Λίνας Μενδώνη, ισχυριζόμενη ότι δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και σχετικά έγγραφα και κάλεσε τον κ. Σαλμά εάν έχει στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοτουρκικός διάλογος Μητσοτάκη-Ερντογάν χωρίς αυταπάτες, λέει το Μαξίμου

Γεραπετρίτης: «Η σχέση μας [με την Τουρκία] τώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά»

Μάριος Σαλμάς – «Τον εκβίασαν για να μη μιλήσει» – Σοβαρές καταγγελίες κατά Μητσοτάκη

Μάριος Σαλμάς: «Ο γιος του πρωθυπουργού προανήγγειλε τη διαγραφή μου από τις ΗΠΑ»

Ο Σαλμάς διαγράφηκε κι από μέλος της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο νεο-οθωμανισμός θέλει να συγκροτήσει πανισλαμικό και παναραβικό τζιχάντ κατά του Ισραήλ
Ανάλυση ΣΕΘ ΦΡΑΝΤΖΜΑΝ στην Jerusalem Post Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ...