Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέφανος Κασσελάκης – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – 163 «ναι» στην πρόταση μομφής

Στέφανος Κασσελάκης – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – 163 «ναι» στην πρόταση μομφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 163 ψήφους υποστηρίχθηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούνταν 148 ψήφοι επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή το 50%.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του προεδρείου, Νίκος Σκορίνης, σε ανακοίνωση που ακολούθησε μετά το τέλος της μυστικής ψηφοφορίας που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 8/9.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, για τις οποίες έχει ήδη δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης.

Η εκλογική διαδικασία θα περάσει και μέσα από το δρόμο Συνεδρίου, που θα προκηρύξει η Κεντρική Επιτροπή και το οποίο θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και τους υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι, 120 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν κατά, ενώ τρία ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά.

Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 210 εξ’ αυτών δια ζώσης, και τα 76 τηλεφωνικά με βάση την ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης υπήρξαν μέλη που δεν απάντησαν στο τηλέφωνο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δρομολογεί τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία, η οποία θα περάσει και μέσα από το δρόμο Συνεδρίου, που θα προκηρύξει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και τους υποψηφίους.

Την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσαν το Σάββατο 7/9 οι «87» και υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, με εκατέρωθεν διαξιφισμούς, επευφημίες και αποδοκιμασίες.

Ο Κασσελάκης θα δώσει λόγο στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογία του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.

Κασσελάκης, η «ντράμα κουίν»

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «λυτρωμένος», προσθέτοντας πως «είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος».

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε «λυτρωμένος, γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος» και συνέχισε δηλώνοντας πως «εξευτέλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα».

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο ίδιος και αποχώρησε από τον χώρο όπου συνεχίζονται οι διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασσελάκης θα απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος με βίντεο που θα αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις επόμενες ώρες.

Θα πρέπει να τονιστεί πως πλέον ο Κασσελάκης δεν θα είναι ούτε υπηρεσιακός πρόεδρος και το πιθανότερο είναι πως τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

Κατερίνα Νοτοπούλου: Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη

Γκλέτσος: Αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, θα πάω σπίτι μου

Σπίρτζης για Κασσελάκη: «Το σίριαλ ενός έτους που λέγεται “καρεκλοκένταυρος ετών 35” τελείωσε»

Ο Μπέος είπε ότι ήταν «Ρηγάς» στα νιάτα του και ότι «ο Τσίπρας είναι 100 χρόνια μπροστά, τον πίστεψα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο νεο-οθωμανισμός θέλει να συγκροτήσει πανισλαμικό και παναραβικό τζιχάντ κατά του Ισραήλ
Ανάλυση ΣΕΘ ΦΡΑΝΤΖΜΑΝ στην Jerusalem Post Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ...