Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν. Παππάς: Αυτές είναι οι τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα

Ν. Παππάς: Αυτές είναι οι τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η οικονομία της στο κοντινό μέλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς στο κλείσιμο του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, την υπογεννητικότητα, τονίζοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα «πολιτικών επιλογών» και συνδεόντάς το με κοινωνικά ζητήματα, όπως την μακροχρόνια κρίση, την άνιση κατανομή του πλούτου, το αυξημένο κόστος ζωής, κλπ.

«Στο ίδιο συνέδριο, το 2034, θα είμαστε, περίπου, μισό εκατομμύριο λιγότεροι κάτοικοι στη χώρα και πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

»Αν το πολιτικό σύστημα δεν δώσει άμεσα λύσεις και απαντήσεις αυτή θα είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει δύο προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό που όμως δεν έφτασαν καν τη Βουλή για συζήτηση.

Δεύτερη μεγάλη πρόκληση, χαρακτήρισε το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες καταστροφές που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα είναι και αυτές «επίπτωση πολιτικών επιλογών».

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για σειρά «λαθών και αδρανειών» που οδήγησαν σε καταστάσεις όπως αυτή με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό αλλά και γιατί άφησε «ανοχύρωτο» τον «οικονομικό πνεύμονα» της χώρας, τον Θεσσαλικό Κάμπο.

«Αν το πολιτικό σύστημα δεν αλλάξει προτεραιότητες και τρόπο σκέψης, θα περιβαλλόμαστε από σημαντικά λιγότερη γη που θα μπορεί να καλλιεργηθεί, άδεια χωριά και πολύ μεγαλύτερο όγκο μολυσμένων υδάτων», προειδοποίησε.

Η τρίτη και «υπαρξιακού χαρακτήρα» πρόκληση, είπε, αφορά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτικές επιλογές που διοχετεύουν τους διαθέσιμους πόρους σε πολύ λίγες εταιρείες», οι οποίες, «δεν βοηθούν τη συνολική αποτελεσματικότητα της οικονομίας μας».

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα άλλο μείγμα πολιτικής για να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες και τις επερχόμενες προκλήσεις», το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υλοποίηση μιας συνεκτικής Εθνικής και Περιφερειακής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, τον επανασχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την αλλαγή της εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής.

«Η Ελλάδα μπορεί πολύ καλύτερα και είμαι βέβαιος ότι, σύντομα, νέες και ορθές πρακτικές και πολιτικές θα αντικαταστήσουν τις σημερινές παθογένειες», κατέληξε ο Ν. Παππάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

Κατερίνα Νοτοπούλου: Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη

Γκλέτσος: Αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, θα πάω σπίτι μου

Σπίρτζης για Κασσελάκη: «Το σίριαλ ενός έτους που λέγεται “καρεκλοκένταυρος ετών 35” τελείωσε»

Ο Μπέος είπε ότι ήταν «Ρηγάς» στα νιάτα του και ότι «ο Τσίπρας είναι 100 χρόνια μπροστά, τον πίστεψα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο νεο-οθωμανισμός θέλει να συγκροτήσει πανισλαμικό και παναραβικό τζιχάντ κατά του Ισραήλ
Ανάλυση ΣΕΘ ΦΡΑΝΤΖΜΑΝ στην Jerusalem Post Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ...