Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβανος: Κανένα αίτημα από Έλληνα πολίτη για αποχώρηση – Ελληνική φρεγάτα στην περιοχή

Λίβανος: Κανένα αίτημα από Έλληνα πολίτη για αποχώρηση – Ελληνική φρεγάτα στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα σε κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, λόγω της αναταραχής στη Μέση Ανατολή, πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, κανείς από τους 3.500 Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ της Ελληνικής Δημοκρατίας που ζουν στον Λίβανο (συν 1.500 εξαρτώμενα μέλη) δεν έχει καταθέσει αίτημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό για παροχή βοήθειας, ώστε να αποχωρήσει κάποιος από τη χώρα.

Προσοχή! Από αυτήν την καταμέτρηση ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι 300.000 Λιβανέζοι Ελληνορθόδξοι, απόγονοι Ελλήνων της αρχαιότητας και του μεσαίωνα.

Οι πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πανικός, ούτε φόβοι για ένα γενικευμένο χτύπημα ή σύρραξη.

Ούτως ή άλλως οι αψιμαχίες και οι πολεμικές ενέργειες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάζ τα τελευταία χρόνια καταγράφονται στις νότιες περιοχές της χώρας, στα σύνορα δηλαδή με το Ισραήλ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξει κάποια επιθετική ενέργεια ή κλιμάκωση που θα συμπεριλαμβάνει τη Βηρυτό όπου και κατοικεί η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών καταγωγής από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρέσβη στο Λίβανο, η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν είναι αυτή που μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Προφανώς υπάρχουν προβλήματα επειδή έχουν μειωθεί οι πτήσεις και συνεχίζουν να ακυρώνονται πολλές πτήσεις ακόμα και σήμερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικρατεί πανικός ή πάρα πολύ μεγάλη τάση φυγής από τη χώρα.

Στο επιχειρησιακό κομμάτι, πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκεται, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δύναμης, ελληνική φρεγάτα, η οποία αν χρειαστεί θα συμμετέχει σε επιχείρηση εκκένωσης.

«Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση σε αυτό το σημείο» αναφέρει πηγή.

Η οποιαδήποτε επιχείρηση εκκένωσης θα συμπεριλάβει και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξάλλου, οι κάτοικοι του Λιβάνου συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις μεταξύ της χώρας και του Ισραήλ, γνωρίζουν πώς να προστατευτούν, και κυρίως γνωρίζουν ποιες περιοχές συμπεριλαμβάνονται σε μια τέτοια πιθανή κλιμάκωση της κατάστασης.

Πηγή: ΕΡΤ

Σημείωση TRIBUNE: Οι 3.500 είναι μόνο οι Έλληνες πολίτες που ζουν στον Λίβανο. Δεν προσμετρώνται σε αυτούς οι τουλάχιστον 300.000 Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου.

To Tribune προτείνει για ενημέρωση τον ακόλουθο σύνδεσμο: Lebanese Greek Orthodox Christians

Επίσης και ΕΔΩ: Antiochian Greek Christians

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε Ελληνορθόδοξους του Λιβάνου πριν κάποια χρόνια να διαδηλώνουν ανεμίζοντας βυζαντινές σημαίες, σε διαμαρτυρία κατά της τουρκικής προπαγάνδας.

Οι Έλληνες μη αναγνωρισμένοι μειονοτικοί σε Συρία και Λίβανο έχουν και πολλές σελίδες στο Facebook, η πιο γνωστή είναι αυτή: Operation Antioch

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

«Έτσουξε» κάποιους Αλβανούς η συνέντευξη Μπελέρη στην «Καθημερινή»

Η Ελλάδα δεν αντέχει τριετή γεωπολιτική αδράνεια

Οι Ισραηλινοί μίλησαν αποφασιστικά για τον Great Sea Interconnector

«Σάλταραν» οι Τούρκοι με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο νεο-οθωμανισμός θέλει να συγκροτήσει πανισλαμικό και παναραβικό τζιχάντ κατά του Ισραήλ
Ανάλυση ΣΕΘ ΦΡΑΝΤΖΜΑΝ στην Jerusalem Post Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ...