Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστολάκης: Εξαιρετικά ανησυχητική η δήλωση Μητσοτάκη για «κενά» στις αμυντικές ικανότητες λόγω της στήριξης στην Ουκρανία

Αποστολάκης: Εξαιρετικά ανησυχητική η δήλωση Μητσοτάκη για «κενά» στις αμυντικές ικανότητες λόγω της στήριξης στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για επιβεβαίωση των ανησυχιών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με τον αντίκτυπο της στήριξης στην Ουκρανία στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, με αιχμή τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του NATO Public Forum.

«Περί “κενών” στις αμυντικές ικανότητες της χώρας, ως αποτέλεσμα της στήριξης στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

»Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., έχοντας την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία» αναφέρει ο κ. Αποστολάκης.

Θυμίζει παράλληλα πως σε ερωτήσεις και ομιλίες του στη Βουλή, ο ίδιος είχε εκφράσει τη διαφωνία του «με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας».

«Ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός της χώρας και μιλάει για “κενά” στην αμυντική θωράκιση.

»Επιπλέον αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.

»Μάλιστα, ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια, ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, παρά τις συνεχείς προτάσεις μας υπέρ της ανάγκης στήριξης της εγχώριας παραγωγής» επισημαίνει ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει, «η εθνική άμυνα είναι μια σοβαρή υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, έχοντας μάλιστα της απαραίτητη διακομματική συναίνεση και συνεννόηση προς όφελος της χώρας».

Σημειώνεται πως – αναφερόμενος στη βοήθεια που παρέχει η Ευρώπη στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του πως «τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους».

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (…) Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες» ανέφερε προσθέτοντας:

«Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη.

»Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν.

»Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα-παρέμβαση Παππά προς Κασσελάκη – Υποψήφιος για πρόεδρος ο Πολάκης

«Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου»: Η απάντηση Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

Ο Κασσελάκης νομίζει ότι είναι το νέο που δεν το αφήνουν να γεννηθεί

100 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν από τον Κασσελάκη άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες

Ν. Παππάς: Αυτές είναι οι τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ιορδάνης Πουλκούρας: Η δημιουργία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα (βίντεο)
Το Tribune αναδημοσιεύει την ομιλία του Επίτιμου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Ιορδάνη Πουλκούρα, 33°, που πραγματοποιήθηκε...