Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή υπ. Εξωτερικών για την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας

Οργή υπ. Εξωτερικών για την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντονότατη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην αλβανική απόφαση καθαίρεσης του Φρέντι Μπελέρη από το αξίωμα του δήμαρχου Χειμάρρας πριν kan ακόμα ορκιστεί για την ανάληψη της θέσης του δημάρχου.

Η ελληνική διπλωματία επισημαίνει ότι πρόκειται περί καινοφανούς απόφασης να καθαιρείται από το αξίωμα του δημάρχου πριν ορκιστεί για την ανάληψή του και πολύ έντονα καλεί το αλβανικό τριτοκοσμικό νεο-οθωμανικό κρατίδιο να επιτρέψει στον -ευρωβουλευτή πλέον- Φρ. Μπελέρη να συμμετέχει στις ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

»Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών Αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια: Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας έναντι όλων

Στις 4 Αυγούστου οι νέες εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Ο Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Στο 24,4% η ΝΔ – Πτώση και για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και Αυγενάκη: Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή διαγραφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...