Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύελλα αντιδράσεων για τον τραμπούκο Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά αποπομπή

Θύελλα αντιδράσεων για τον τραμπούκο Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά αποπομπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν τη συμπεριφορά Αυγενάκη και ζητούν την αποπομπή του.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό.

»Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη.

»Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

«Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

»Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», συμπληρώνει η κ. Κεχαγιά.

ΠΑΣΟΚ: Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη δεν πείθει

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” είναι απολύτως καταδικαστέα.

»Η “συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της βουλής

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο, να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης.

Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει «τρελούς» όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την “πύλη εξόδου” της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ελληνική Λύση: Οι εικόνες προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό

«Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς», γράφει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα.

»Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

Νέα Αριστερά: Να διαγραφεί ο κ. Αυγενάκης και να αρθεί η ασυλία του

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει.

»Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου», σημειώνει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει:

«Παρ’ όλα αυτά έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία.

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες.

»Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οργή υπ. Εξωτερικών για την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας

Ο Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Στο 24,4% η ΝΔ – Πτώση και για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: «Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουν συγχωνεύσεις και εξαγορές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter