Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης ξένο σώμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης ξένο σώμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή και κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μιλώντας από το Πολεμικό Μουσείο (στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, όπου ήταν παρών και ο Κώστας Καραμανλής), ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδόθηκε σε μια αμιγώς πολιτική ομιλία, αναφερόμενος σε πλήθος θεμάτων.

Σταθερή επωδός του Αντώνη Σαμαρά, η αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και η αποδοκιμασία του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο ουσιαστικά κατέγραψε ως ξένο σώμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Μίλησε για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για κυβέρνηση μικρότερη και πιο φοβική, αλλά και για την αδυναμία κατανόησης της κατάστασης από την κυβερνώντες, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στις τουλάχιστον «ατυχείς» δηλώσεις τους, όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι ο ίδιος είχε καλέσει την κυβέρνηση να προσέχει, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν ξέρω ποιος ακούει ο πρωθυπουργός, αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα, περιέγραψε μια αλαζονική κυβέρνηση που δεν ακούει ούτε τους πρώην πρωθυπουργούς, για «ανακυκλούμενους» υπουργούς, για σχεδόν απαξιωμένους βουλευτές της Ν.Δ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές, αν και ήταν χωρίς πολιτικό αντίπαλό, δίχως τρόικα και σε συνθήκες «επικοινωνιακής παντοδυναμίας».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει άμεσα την αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν ήταν να συνεχίσει η κυβέρνηση την ίδια πολιτική, αλλά να την αλλάξει άμεσα, σημείωσε, βάζοντας «κόκκινες» γραμμές σχεδόν σε όλα τα θέματα..

Σε κάθε περίπτωση, κάλεσε σε επιστροφή του κόμματος στη Δεξιά, διατυπώνοντας το ερώτημα εάν ένα δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί όταν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του.

Άλλο η διεύρυνση του κόμματος και άλλο η μετάλλαξή του, τόνισε σε άλλο σημείο.

Από την ομιλία Σαμαρά, δεν απουσίασαν οι κορώνες στα εθνικά θέματα, για το οποία είπε πως «τρώμε τη μία ταπείνωση μετά την άλλη…».

Όσο για τον ίδιο, ξεκαθάρισε πως δεν διεκδικεί κάποιο πόστο, τονίζοντας πως «υπηρετώ την παράταξη… ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών».

Σημειώνεται ότι ο Αντ. Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε θερμά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και μετά το τέλος αυτής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας Σαμαρά:

⇒ «Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει:

“Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα… Και από την κοινωνία…”.

»Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή.

«Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος!».

⇒ «Διερωτήθηκα, λοιπόν, δημοσίως, για τα εθνικά θέματα, “μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί;”.

»Κι όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς, αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση!

»Φθάσαμε στο σημείο, στο περιβόητο νομοσχέδιο για τον γάμο, να θέτω συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας, κι όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν “κενά έδρανα” την ώρα που μιλούσα…

»Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών, αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ, στα θεωρεία της Βουλής την ώρα που το ένα τρίτο των βουλευτών της Παράταξής μας δεν το ψήφισε…

»Αφήστε και τα γλέντια που ακολούθησαν σε μπαρ αμέσως μετά…

»Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρό της, γιατί να μην σας θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες κύριοι;».

⇒ «Η Νέα Δημοκρατία είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες.

»Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη.

»Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το ιστορικά αρνητικό εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για την παράταξη, για το ρεκόρ της αποχής και για την σταθεροποίηση του υπερδεξιού – λαϊκίστικου μπλοκ σε υψηλά ποσοστά, ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης».

⇒ «Πώς και γιατί δημιουργήθηκε “η μικρότερη και πιο φοβική”.

»Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών, σε αυτές τις εκλογές;

»Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του;

»Πως γίνεται όταν όλη η Δύση στρέφεται πιο Δεξιά, ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;».

⇒ «Το μοντέλο διακυβέρνησης με την ιδεολογία της παράταξης στο περιθώριο, με το αποκαλούμενο επιτελικό κράτος των 63 μελών του υπουργικού συμβουλίου, με ανακυκλούμενους υπουργούς, -πάμπολλους και πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς- και με τους βουλευτές σχεδόν απαξιωμένους, είναι επιτυχημένο;

»Εάν ναι, γιατί λοιπόν αυτή η πολιτική μας εκδοχή αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία; Και μάλιστα δίχως πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόϊκα κι επιτήρηση, και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας».

⇒ «Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κεντρο-δεξιά να τον κυβερνήσει, κι όχι τους ..πολιτικούς “γιατρούς χωρίς σύνορα”.

»Κι η Ελλάδα απαιτεί πρωτοβουλίες πολιτικής ανασύνταξης κι όχι πολιτικής αποδυνάμωσης.

»Ωστε να υπάρξει η αίσθηση ασφάλειας, πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, ατομικής, εθνικής.

»Αυτή είναι η προϋπόθεση για την επιχειρηματική, παραγωγική, μεταρρυθμιστική, εργασιακή αντεπίθεση που χρειάζεται η πατρίδα».

⇒ «Η Ελλάδα άμεσα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της. […] Ακρίβεια παντού, στην στέγαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην εκπαίδευση, στο νοικοκυριό συνολικά.

»Οι φιλελεύθερες παρεμβάσεις δεν γίνονται με τις “μάχες του τελάρου”, “τα καλάθια”, τα “κουπόνια”, τα παρακάλια και την οριζόντια φορολόγηση . Γίνονται μόνο με σκληρή δουλειά, ουσιαστικό διάλογο για τις αιτίες με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς της αγοράς. Και με μέτρα ουσίας».

⇒ «Το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν να …συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική τρέχοντας ακόμα πιο γρήγορα! Ηταν το ακριβώς αντίθετο, να αλλάξει άμεσα.

»Πολύ περισσότερο που έχουμε πληθωρισμό κόστους κι όχι ζήτησης, και το δημόσιο χρέος, σε απόλυτους αριθμούς, αυξάνεται.

»Και το νέο σύμφωνο σταθερότητας έχει ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να αποφασίσει εάν θα μεταρρυθμίσει φιλελεύθερα την οικονομία της, αν θα την “ανοίξει” στη μεσαία τάξη ή αν θα αποδεχτούμε οριστικά ύπαρξη ολιγοπωλίων στην αγορά».

⇒ «Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θα θωρακίσει τους θεσμούς, και ειδικά τη Δικαιοσύνη.

»Η οποία ήρθε η ώρα να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την εκτελεστική εξουσία».

⇒ «Τα εθνικά θέματα. Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική.

»Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν. […]

»Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής».

⇒ «Σε κάθε σταυροδρόμι πρέπει να επιλέξεις έναν δρόμο. Ανησυχώ βαθιά. Πρέπει η κατάσταση αυτή να διορθωθεί. Αυτές είναι οι θέσεις μου.

»Τις οποίες, για να μην έχουμε παρανοήσεις, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα για “μεγάλα αξιώματα”. Κι ούτε πρόκειται…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και Αυγενάκη: Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή διαγραφή

Ο Αυγενάκης διαγράφηκε από τη ΝΔ, αλλά δεν παραδίδει την έδρα «αγνοώντας» τον Μητσοτάκη

Θύελλα αντιδράσεων για τον τραμπούκο Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά αποπομπή

Τραμπούκος Αυγενάκης – Άσκησε βία σε υπάλληλο αεροπορικής και μετά άρχισε τα κλαψουρίσματα

Ο Φρέντι Μπελέρης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και αναστολής εκτέλεσης ποινής στην αλβανική Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...