Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπελέρης μένει στην αλβανική φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο – «Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ»

Ο Μπελέρης μένει στην αλβανική φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο – «Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δήλωση-απάντηση στην απόφαση της αλβανικής Δικαιοσύνης βάσει της οποίας παραμένει στη φυλακή έκανε ο Φρέντης Μπελέρης, τονίζοντας ότι «στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι», ενώ υποστηρίζει ότι πλέον «το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ».

Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό.

»Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική Αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ.

»Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα.

»Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής.

»Δυστυχώς, όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή, χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού, εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί.

»Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

»Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη.

»Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν.

»Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ.

»Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι».

H απόφαση του δικαστηρίου

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χeιμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου την Τρίτη 25/6.

O Φρέντης Μπελέρης καταδικάζεται σε ποινή δύο ετών και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

Πρωτόδικα, ο Μπελέρης είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού.

Αν η διετής ποινή του Μπελέρη, μειωνόταν κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφηνόταν ελεύθερος.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο.

Ένα κατηγορητήριο που στηρίζεται σε κάποια στοιχεία που δημιουργήθηκαν σε μάρτυρες που φαινόταν να βρίσκονται την ίδια στιγμή τόσο στη Χειμάρρα όσο και στην Αυλώνα, με κάποιους μάρτυρες κατηγορίας που έχουν χρηματιστεί.

Η ακροαματική διαδικασία της δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν δέκα μέρες με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Σεβόμαστε την Συμφωνία των Πρεσπών, λέει το ΥΠΕΞ

Υπ. Εξωτερικών: «Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Η Βουλγαρία καταγγέλλει καταπίεση της μειονότητας της και συνεχίζει το βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

ΥΠΕΞ για καταδίκη Μπελέρη: «Να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Γιώργος Γεραπετρίτης: Παραβατική η συμπεριφορά των Σκοπίων – Η ονομασία Βόρεια Μακεδονία είναι erga omnes

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...