Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Δούκας «απαντάει» στον Ανδρουλάκη: Η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα

O Δούκας «απαντάει» στον Ανδρουλάκη: Η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη στα περί τοξικότητας δηλώσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσε από το βήμα της Διάσκεψης του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας , προβάλλοντας το προσωπικό του παράδειγμα συνεργασιών στον Δήμο της Αθήνας.

Στην Αθήνα έχουμε αποδείξει ότι «συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στη βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής ατζέντας», είπε και πρόσθεσε:

«Παρότι όμως αυτές οι πολιτικές είναι προοδευτικές», όπως είπε, «είδαμε και στις ευρωεκλογές ότι οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν».

Στον απόηχο όσων δήλωσε τη Δευτέρα 17/6 ο Νίκος Ανδρουλακης απειλώντας με διαγραφές όσους μετά τη συνεδρίαση των κομματικών Οργάνων, συνεχίσουν να έχουν τοξικό λόγο, ο Χάρης Δούκας, έκανε εκτενή αναφορά:

«Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ρεαλιστές και να εστιάσουμε σε δύο θέματα.

»Το πρώτο είναι να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα, και να έχουμε την τις απόψεις και να καταλήγουμε σε μια κοινή συνισταμένη.

»Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα», υπογράμμισε ο κ. Δούκας προσθέτοντας ότι δεύτερο ζητούμενο είναι «να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις για να είμαστε αποτελεσματικοί- διότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μια “πλατφόρμα” αλλά πως θα δώσουμε λύσεις».

Παραλλήλως, αναφερόμενος στην Αθήνα , σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων είναι να υπάρχει ενεργειακή Δημοκρατία, οι πολίτες να είναι συμμέτοχοι στο νέο περιβάλλον, να μπορούν οι ίδιοι να παράξουν ενέργεια, όχι για κερδοφορία και κερδοσκοπία αλλά για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και να έχουν μια άλλη προοπτική.

Άρα η προσέγγιση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, πρέπει να είναι ανάποδη και η Ευρώπη πρέπει να δει αυτές τις μεταβάσεις ως μια ευκαιρία, όχι τεχνολογική, αλλά για την αλλαγή του μοντέλου της, ώστε να γίνει πιο συμπεριληπτικό και να βάλει τον πολίτη στο επίκεντρο.

Διαφορετικά, όπως τόνισε, ενώ είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν αυτές οι μεταβάσεις, θα προχωρήσουν χωρίς τον κόσμο και οι προοδευτικές δυνάμεις θα χάνουν συνέχεια έδαφος.

Όπως είπε, για παράδειγμα, ως Δήμαρχος Αθηναίων θέλει να φτιάξει μια ενεργειακή κοινότητα αλλά δεν μπορεί καθώς δεν υπάρχει ενεργειακό χώρο, ώστε να το πράξει με στόχο να παράσχει φθηνό ρεύμα στα νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή υπάρχει χώρος που έχει δοθεί σε μεγάλες εταιρείες.

Υπάρχει λοιπόν, όπως σημείωσε ο κ. Δούκας, ένα θέμα ισονομίας, επισημαίνοντας ότι στόχος πρέπει να είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης ώστε όλοι να είμαστε συμμέτοχοι -Δήμοι, αγρότες, πολίτες, μικρομεσαίοι- στην ενεργειακή μετάβαση.

Αναφερόμενος στην πράσινη μετάβαση της Αθήνας, ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι οι πόλεις στην Ελλάδα έχουν κουτσουρεμένες αρμοδιότες που δεν τους επιτρέπουν να αναλάβουν σημαντικές δράσεις, αν και πρόσθεσε ότι η Αθήνα προχωρά, όπως είπε, σε συγκεκριμένες δράσεις κόντρα σε συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Επιμένει σε συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων

Μπακογιάννης – Μπαίνουν ορκωτοί λογιστές για τη ζημιά 3,65 εκατ. που άφησε σε φορέα του δήμου Αθηναίων

Αποστολάκης: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα χρήματα;»

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ΕΥΠ από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Κασσελάκης: Τι σκέφτεται για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Πώς θα κινηθεί, πώς θα κυβερνήσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...