Αποφυλακίζεται το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις 11.00 ώρα Βρυξελών η Εύα Καϊλή. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών Αρχών.
Μάλιστα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Qatargate στην πρώτη της δήλωση μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της, εμφανιζόταν «ανυπόμονη» να βρεθεί στο σπίτι με την κόρη της, με την οποία μάλιστα πλέον θα κάνει μαζί και ανάσταση.
«Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της.
»Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα.
»Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» ήταν τα λόγια πρώτα της Εύας Καϊλή που μεταφέρει η La Repubblica.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η κ. Καϊλή θα μένει στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες κοντά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξεχωριστά από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται από τις Αρχές.
Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι αυτό ήταν επιθυμία και της ίδιας, καθώς δεν θέλει να έχει πλέον σχέσεις με τον Ιταλό σύντροφό της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μόλις η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα από το σπίτι.
Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από τον μισθό της ως ευρωβουλευτή ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το -κομμένο επειδή δε θα παρίσταται- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 9.500 ευρώ.
Όπως αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη 13/4 ο εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.
Σύμφωνα με το Star, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatargate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.
Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας προκειμένου να εντοπιστεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.