Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Λαβράνος, Γρηγόρης Δημητριάδης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Θεμιστοκλής Δεμίρης, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,
Υπόμνημα στη Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Αθήνα και ερευνά το θέμα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής PEGA στις Βρυξέλλες.
Κατά πληροφορίες στο υπόμνημά του ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, σημειώνει ότι «τέτοιες τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».
Φέρεται, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες να επισημαίνει κυβερνητικές παλινωδίες και να επικαλείται τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που δήλωνε στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όμως λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση.
Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ότι θα ήταν “καινοτομία” η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη, υποστηρίζεται στο υπόμνημα.
Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ελληνική βουλή, σημειώνοντας την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων, όπως πχ ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κλπ εκ μέρους της πλειοψηφίας.
Επιπλέον, τονίζει πώς μάρτυρες -κλειδιά (ο κ.κ. Δεμίρης, Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, κάτι που ίσχυσε όμως μόνο στην περίπτωσή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.
Στο υπόμνημά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τη Κυβέρνηση πώς έχει ως μόνο στόχο την συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, ισχυριζόμενος ότι φαίνεται να επιχειρεί το ίδιο και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα όπου και πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την επιτροπή.
«Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», τονίζει και προαναγγέλλει ότι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι το επόμενο βήμα για τον κ. Ανδρουλάκη.