Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανθός: «Η κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης έχουν μετατραπεί σε αρνητές της πανδημίας»

Ξανθός: «Η κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης έχουν μετατραπεί σε αρνητές της πανδημίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο υπουργός Υγείας, σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων covid-19, επιμένει προκλητικά, ατεκμηρίωτα και ανεύθυνα να αγνοεί τον κίνδυνο ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και αρνείται πεισματικά την ανάγκη επαναφοράς μέτρων πρόληψης και ατομικής προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους κλειστούς χώρους υψηλού συγχρωτισμού», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις τού κ. Πλεύρη στον Alpha, σημειώνει:

«Η καινοφανής θεωρία ότι “ο ιός μεταδίδεται και στους ανοικτούς χώρους, άρα δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα στους κλειστούς”, δεν έχει καμιά επιστημονική βάση και υπηρετεί μόνο την πολιτική επιλογή της πλήρους υποταγής της Δημόσιας Υγείας στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς».

«Την ίδια ώρα, χωρίς καμιά συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές εμπειρογνωμόνων, ο ΕΟΔΥ καταργεί την ημερήσια ανακοίνωση των βασικών επιδημιολογικών δεικτών, ενισχύοντας το λάθος μήνυμα της λήξης της πανδημίας, τον εφησυχασμό μπροστά στην επικράτηση των νέων υπερμεταδοτικών μεταλλάξεων και την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην Πολιτεία και στους θεσμούς της», τονίζει κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας πως «αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν μετατραπεί στην πράξη σε “αρνητές” του ιού για την καλοκαιρινή περίοδο και περιμένουν να κάνουν “ταμείο” το Σεπτέμβρη».

«Μόνο που ο “λογαριασμός” αναμένεται ιδιαίτερα δυσβάστακτος, υγειονομικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά», προσθέτει και καταλήγει:

«Επιβεβαιώνοντας ότι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως “επιταχυντής” της πανδημικής κρίσης και έχει εγκληματικές ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που έζησε χώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Δημοσκόπηση Pulse: 23,5% η ΝΔ – Στο 21% έως 33% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...