Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αυθόρμητα» συγκεντρωμένοι Τούρκοι χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη στην Πόλη

«Αυθόρμητα» συγκεντρωμένοι Τούρκοι χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη στην Πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και έφυγε για να πάει προς το Γενικό Προξενείο στο Πέρα πλήθος κόσμου «αυθόρμητα» συνωστίστηκε για να τον δει.

Στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί Έλληνες αλλά επίσης και εκατοντάδες Τούρκοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί «αυθορμήτως» και τον περίμεναν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές.

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος την Κυριακή (13/3) συζήτησαν για σχεδόν δύο ώρες, ενώ οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κάποιου συνεργάτη.

Ενδεικτικό είναι ότι είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν έμειναν χωρίς γραβάτες.

Πριν από το γεύμα, οι δύο άντρες, είχαν έναν μικρό διάλογο, με θέα τον Βόσπορο.

Ο Ερντογάν του έδειξε τις γέφυρες του Βόσπορου και του εξήγησε για το υποθαλάσσιο τούνελ που έχει κατασκευάσει.

«Ο Τούρκος πρόεδρος ξεπροβόδισε έως το αυτοκίνητο τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το πέρας της συνάντησης» είπε ο Μανώλης Κωστίδης τονίζοντας πως η εν λόγω κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Δεν ειπώθηκε από καμιά πλευρά περί αποστρατικοποίησης των νησιών», σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη.

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα αν η Τουρκία θα συνεχίσει τις παραβιάσεις» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Η συνάντηση απασχόλησε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε αποστρατικοποίηση νησιών.

«Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης» γράφει στο πρωτοσέλιδο της η Χουριέτ ενώ η Ακσάμ σημειώνει:

«Συνάντηση κρίσης στην Κωνσταντινούπολη- Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό».

«Βήματα βελτίωσης με Αθήνα – Συνεχίζεται η διπλωματική κινητικότητα» αναφέρει άλλη τουρκική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τσάφος στο επίκεντρο: Νέα κρίση για τα ελληνοτουρκικά

ΡΚΚ: Ο αφοπλισμός εξαρτάται από την απελευθέρωση και ελεύθερη δράση του Οτσαλάν

Φάμελλος: «Η κοινωνία μάς λέει “βρείτε τα”, για να μπει τέλος στη δυστοπία που έχει φέρει ο κ. Μητσοτάκης»

Ο Χρήστος Ροζάκης είπε ότι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά την άδεια της Τουρκίας για το Αιγαίο

Ντροπή! Ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε τον Τσάφο που αναγνώριζε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...