Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες αρχαιολόγοι στην Αλ Φάο της Σαουδικής Αραβίας – Τι πρότεινε ο πρίγκιπας στη Μενδώνη

Έλληνες αρχαιολόγοι στην Αλ Φάο της Σαουδικής Αραβίας – Τι πρότεινε ο πρίγκιπας στη Μενδώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία ζητά ελληνική γνώση και εμπειρία σε θέματα αρχαιολογικών ανασκαφών και πολιτισμού για τον αναδυόμενο πολιτιστικό της τομέα, καθώς προσπαθεί να εξελίξει την οικονομία της πέρα ​​από το πετρέλαιο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο αραβικό βασίλειο του Κόλπου.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στο πλαίσιο του σχεδίου εκσυγχρονισμού της χώρας από τον πρίγκιπα-διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και βασική επιδίωξη αποτελεί η συνεισφορά του τομέα με τουλάχιστον 3% στο ΑΕΠ του βασιλείου έως το 2030 και η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να υπογράψει συμφωνία πολιτιστικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα αργότερα φέτος, η οποία θα περιλαμβάνει κοινές πολιτιστικές εβδομάδες και θα επικεντρωθεί στην αρχαιολογική ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής Αλ Φάο, στο νότιο τμήμα του βασιλείου.

Ο Ρακάν αλ Τουκ, Γενικός Επόπτης Πολιτιστικών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε ότι αυτός και ο υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ-Σαούντ, πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις για την οικοδόμηση ενός προγράμματος πολιτιστικής ανταλλαγής που θα επικεντρώνεται στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών, υπηρεσιών και προσωπικού μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Τουκ.

«Το διεθνές μας πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας φιλοδοξίας για πολιτιστική ανάπτυξη, καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να συμμετέχουμε προσωπικά με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του πρίγκιπα-διαδόχου Μοχάμεντ, το συντηρητικό βασίλειο αρχίζει να ανοίγει σε μία σειρά από θέματα όπως, επιτρέποντας ζωντανές συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις και λειτουργία κινηματογράφων.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι επίσης σημαντική για τους περίπου 20 εκατομμύρια Σαουδάραβες, που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και τα κρατικά έσοδα από το πετρέλαιο παραμένουν ο κύριος μοχλός της οικονομίας.

Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης ανοίξει για τον τουρισμό του εξωτερικού και αναβαθμίζει τις τουριστικές υποδομές φιλοξενίας προς το σκοπό αυτό.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο της Ακρόπολης με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε η Saudi Gazette.

Ο πρίγκιπας παρουσίασε στην Ελληνίδα υπουργό μια πρόταση συνεργασίας που περιλαμβάνει «τη δημιουργία πολιτιστικών εβδομάδων μεταξύ των δύο χωρών, τον δανεισμό αρχαιοτήτων και από τις δύο πλευρές και την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των ανασκαφών», πρόσθεσε η εφημερίδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Arab Weekly.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία «ανησυχεί» για ενδεχόμενη «εκρηκτική κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή

Ο Μέγας Μάγιστρος των Ιπποτών της Μάλτας στην Ελλάδα – Τον κάλεσε η Σακελλαροπούλου

Οι πόλεμοι του Ισραήλ και µια «νέα τάξη» στο Λεβάντε

Οι χώρες του Κόλπου φοβούνται ιρανικά αντίποινα με στόχο το αραβικό πετρέλαιο εάν το Ισραήλ επιτεθεί στις εγκαταστάσεις του Ιράν

Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα δεν «ανοίγουν» τους εναέριους χώρους τους στο Ισραήλ για να επιτεθεί στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...