Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξη του στο Newsbomb.gr. «Άλλο Μπουρλάς κι άλλο Μητσοτάκης», σημείωσε ο πρώην υπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Β΄ Πειραιά, αντιπαραβάλλοντας τον θρίαμβο της επιστήμης στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τη διαχείριση κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «απόλυτο λάθος».
Ο κ. Ραγκούσης πολύ ηχηρά είπε ότι, Μητσοτάκης-Χατζηδάκης προωθούν σήμερα στην Ελλάδα τον ξεπερασμένο εργασιακό Ρηγκανισμό-Θατσερισμό, σε μια εποχή που στον αντίποδα έχει ανατείλει ήδη ο «Μπάιντεν-ισμός». Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές «έδειξε» ως παράδειγμα προς μίμηση τον Τζο Μπάιντεν.
Αναφερόμενος στα φαινόμενα παρακράτους ή παράλληλου κράτους, ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε ότι, «βεβαίως και υπάρχουν μέσα στο κράτος θύλακες και αρμοί εξουσίας αυτονομημένοι από το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα. Άλλους τους έχει εγκαταστήσει πρόσφατα η διακυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλοι προϋπήρχαν», είπε.
Σε σχέση με την κατάλυση της αξιοκρατίας στη χώρα από την… αριστεία, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι, «όλες οι προσλήψεις κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ και όλες οι πρόσφατες κομματικές τοποθετήσεις διοικήσεων και διευθυντών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τι νομίζετε πως αποτελούν; Μήπως “συνεργάτες της Αγίας Μητέρας Τερέζας”;» αναρωτήθηκε και συνέχισε:
«Στόχος δικός μας είναι ένα κράτος αξιοκρατίας και διαφάνειας.
»Αυτό άλλωστε, αναμφίβολα, επιβεβαιώνουν και οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για διακομματική, με ενισχυμένη πλειοψηφία, επιλογή των επικεφαλής σε ΕΡΤ και Σώματα Ασφαλείας.
»Προτάσεις που όταν τις άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασικός εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού στην Ελλάδα, απάντησε “κουκιά σπέρνω”».
«Για εμάς υπάρχει μπροστά μία μεγάλη πρόκληση», είπε ο κ. Ραγκούσης. «Να γίνουμε ο φορέας εκπροσώπησης όχι μόνον “των δικών μας”, αλλά της μεγάλης, αξιοπρεπούς, σιωπηλής πλειοψηφίας των πολιτών -και ιδίως της νέας γενιάς- που θέλουν να αποκτούν αυτό που τους αξίζει κι όχι αυτό που παρακαλούν τις κυβερνήσεις να τους “δωρίζουν” με αντάλλαγμα την ψήφο και την υπόληψή τους.
»Αυτό λείπει σήμερα πολύ έντονα από την πλειοψηφία της κοινωνίας και της νεολαίας.
»Οι κοινωνίες, όπως και οι άνθρωποι, πάντοτε αναζητούν αυτό που τους λείπει και αυτόν που μπορεί να τους το δώσει».