Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Στρατηγός εξηγεί γιατί η ελληνική επέκταση στο Ιόνιο «θίγει σοβαρά» τη χώρα του

Αλβανία: Στρατηγός εξηγεί γιατί η ελληνική επέκταση στο Ιόνιο «θίγει σοβαρά» τη χώρα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν «καριέρα» διασπείροντας ανθελληνική προπαγάνδα.

Το νέο «δημοφιλές θέμα» στο αποτυχημένο κράτος είναι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Γιατί η επέκταση της ελληνικής κυριαρχίας στα 12 ν.μ. θίγει σοβαρά τα θαλάσσια συμφέροντα της Αλβανικής Δημοκρατίας».

Έτσι τιτλοφορείται άρθρο γνώμη τους στρατηγού Πίρο Αχμέταϊ (Piro Ahmetaj). Το Πίρο βγαίνει από το Πύρρος; Ίσως.

Ο ίδιος Αλβανός στρατηγός, μίας χώρας δίχως στρατό, είναι Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.

Πρόσφατα είχε εκφραστεί ενάντια στην εγκατάσταση ελληνικού φυλακίου στους Οθωνούς, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί απειλή για την Αλβανία.

Να του σημειώσουμε ότι η μοναδική απειλή για την Αλβανία είναι ο εαυτός της και ο μικρομέγαλος εθνικισμός.

Μία χώρα πεινασμένη και ανήθικη που χρειάζεται μια ταξιαρχία για να ελεγχθεί θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένη.

Τι έγραψε ο Πίρο για τα 12 ν.μ.

Στο άρθρο του, στην εφημερίδα «Στάνταρντ», γράφει ότι μετά την έγκριση της επέκτασης στα 12 ν.μ., με 284 ψήφους από τους 300 βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, αποφάσισε να παρουσιάσει τις παρακάτω θεμελιώδεις ανησυχίες του:

Εύσημα στον Μητσοτάκη

1. Όπως το έθεσε και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, «Η Βουλή των Ελλήνων έγραψε ιστορία», νομιμοποιώντας την επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια ή πιο απλά, με την επέκταση της θαλάσσιας κυριαρχίας κατά 13 χιλιάδες τετρ. χιλιόμετρα, την οποία χαρακτήρισε ως επίτευξη ενός στόχου Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας κατά τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Π/Θ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και γόνος οικογένειας που συμμετέχει από τα θεμέλια της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, δεν το παίζει παντογνώστης, ούτε παγκόσμιος ηγέτης.

Αντίθετα, έχει εργαστεί πολύ σκληρά, υπεύθυνα και ταπεινά προς όφελος του έθνους και προς όφελος των συμφερόντων του έθνους και του λαού του.

[σ.σ. «Μητσοτακικός» ο Πίρο; Να τον πάρουμε μεταγραφή στη θέση του Ντόκου. Τι λέτε;].

Και φυσικά, έχει ένα νόμιμο δικαίωμα να είναι περήφανος, διότι χάρη στο όραμα, τα συντονισμένα διπλωματικά μέσα, τα κρατικά μέτρα, τα ΜΜΕ και τα θεσμικά μέτρα που έχει λάβει, έχει επιτύχει έναν στόχο ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας για το έθνος του.

Επιπλέον, επαίνεσε και ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό, με πτυχίο ζωγράφου μόνο, και απόγονο του κομμουνιστικού καθεστώτος, ο οποίος με κυνική ανευθυνότητα ως προς τα συμφέροντα της χώρας του, βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η 100ετής προσπάθεια, δηλαδή η επέκταση της κυριαρχίας της γειτονικής Ελλάδας κατά 13.000 km2 (σχεδόν το ήμισυ της επικράτειας της Αλβανικής Δημοκρατίας).

Ο Ράμα απέτυχε οικτρά

2. Αντιθέτως, μετά από αυτήν την απόφαση, δηλαδή τη νομιμοποίηση της ελληνικής κυριαρχίας από 6 σε 12 ν.μ., η αλβανική κυβέρνηση που δεν έχει ούτε υπουργούς, ούτε υφυπουργούς, ούτε πρέσβεις, ούτε διαπραγματευτές, οπότε, αυτός και μόνο αυτός, ο παντοδύναμος ηγέτης απέτυχε οικτρά σε 8 χρόνια διακυβέρνησης και ως εκ τούτου, τα θαλάσσια και γεωπολιτικά συμφέροντα της Αλβανικής Δημοκρατίας έχουν απειληθεί σοβαρά.

Ακόμα πιο απλά, μετά από αυτήν την απόφαση, η Αλβανική Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει θαλάσσιο χώρο, με κρίσιμα οικονομικά συμφέροντα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Τονίζω και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά μετά τη νομιμοποίηση του τετελεσμένου γεγονότος, όπως φαίνεται είχαν συμφωνήσει προηγουμένως με τον πρωθυπουργό Ράμα, η Αλβανική Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει έμπρακτα το «παιχνίδι» στο Διεθνές Δικαστήριο.

Και ένα πρόσθετο ερώτημα, για τον απερχόμενο πρωθυπουργό:

«Εάν μέχρι την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια), έχει η Αλβανική Δημοκρατία τις επιχειρησιακές ικανότητες, τα στρατιωτικά μέσα (πλοία, ναυτική υποδομή κ.λ.π.) ικανά για να σταματήσουν (εάν σημειωθούν) παραβιάσεις της κυριαρχίας ή ακόμη και για να αποτρέψει την παράνομη χρήση εθνικών περιουσιακών στοιχείων στο θαλάσσιο χώρο της Αλβανικής Δημοκρατίας;

[σ.σ. κάνει πλάκα ο Πίρο; Εδώ δεν έχουν να φάνε, στόλο θα αποκτήσουν; Και ποιος θα υπηρετήσει στον στόλο;].

Ο πρωθυπουργός και τα συνταγματικά, θεσμικά όργανα έχουν επίσης την υποχρέωση να αποσαφηνίσουν στους πολίτες την παράνομη υποβάθμιση των αμυντικών δυνάμεων της Αλβανικής Δημοκρατίας, ειδικά της ναυτικής στρατιωτικής βάσης των Αγίων Σαράντα, ενώ το γειτονικό κράτος, η Ελλάδα, για να προστατεύσει και για να ασκήσει θαλάσσια κυριαρχία σε 12 ναυτικά μίλια, σχεδιάζει να αυξήσει και την στρατιωτική της παρουσία στους Οθωνούς.

[σ.σ. έχει κόλλημα ο Πίρο με τους Οθωνούς. Μήπως θα προτιμούσε ελληνικό φυλάκιο στη Χειμάρρα;].

Η Ελλάδα έχει «θεϊκά» δικαιώματα;

3. Η έλλειψη διαφάνειας, η μη έγκαιρη και αναλογική αντίδραση των ανώτερων κρατικών θεσμών και η κυνική προπαγάνδα που «πουλούσαν» στους πολίτες, ότι δήθεν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς όπως κάθε χώρα, έτσι και η Ελλάδα έχει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, γιατί όχι και «θεϊκά» δικαιώματα, να επεκτείνει τη θαλάσσια κυριαρχία, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα χρειάστηκε 39 χρόνια για αυτήν την «ιστορική» απόφαση, μετά τη Σύμβαση του Montengo Bay, παραμένει ακόμη ως εύλογη, αλλά «ενοχλητική» ερώτηση για τους ηγέτες και τους μεσίτες της εξουσίας!

[σ.σ. Ασχολείται με θάλασσα που ΔΕΝ τον αφορά, γιατί η επέκταση αυτή δεν συναντά πουθενά την Αλβανία. Ο άνθρωπος είναι ασυνάρτητος].

Για να το θέσω πιο ωμά, όταν ξυπνάτε το πρωί και διαπιστώνετε ότι ο γείτονάς σας έχει αλλάξει θέση στην περίφραξη, δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει έτσι, χωρίς να σας ρωτήσει, καθώς παραβιάζει όχι μόνο το χώρο της αυλής, αλλά και την ακεραιότητα της οικογένειάς σας!

[σ.σ. άλλαξε η Ελλάδα θέση στην περίφραξη σε σχέση με την Αλβανία; Που το είδε αυτό στον χάρτη;].

Ουσιαστικό μέρος της ελληνικής απόφασης είναι η επέκταση στα νησιά του βόρειου Ιονίου, αλλά κατά περίεργο τρόπο «δεν επηρεάζει καθόλου τα θαλάσσια συμφέροντα της Αλβανικής Δημοκρατίας», αυτό θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο (μη) φωτισμένος ηγέτης, οι κρατικοί θεσμοί και παντογνώστες αναλυτές.

[σ.σ. ναι Πίρο στρατηγέ, η μέση γραμμή των υπαρχόντων συνόρων δεν αλλάζει! Δεν το έμαθες ακόμα;].

Όσον αφορά την τρέλα ότι ο Σκεντέρμπεης-Ράμα, ο παγκόσμιος ηγέτης, έχει δεσμευτεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι τον Ερντογάν με τον Μητσοτάκη για να επιλυθούν οι ελληνοτουρκικές διενέξεις για τη Μεσόγειο, ξεπερνά τις διαστάσεις της κωμωδίας «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός».

[σ.σ. σε αυτό έχει δίκιο, αλλά δεν είναι ο Ράμα η μοναδική κωμωδία στο αποτυχημένο κράτος. Εσύ Πίρο δηλαδή γιατί περνιέσαι για καλύτερος με τις τρέλες που γράφεις;].

Για την ανακύκλωση της πολιτικής γύρω από τη συμφωνία του 2009 (η οποία τονίζω ότι έχει καταργηθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο), σε όσους μου επιτίθενται, μεσίτες της εξουσίας, πεινασμένους, που πληρώνονται από την Αθήνα ή τα Τίρανα και σε όσους με κατακρίνουν «είτε ως πουλημένο στους εχθρούς, είτε ως καμικάζι του Χ ηγέτη», εκφράζω την απέχθειά μου κι ούτε καν ζητώ από τον Θεό να τους συγχωρήσει, αφού για μικροσυμφέροντα, μαζί με τον Σουλτάνο του Σούρελ (Έντι Ράμα), έχουν συμβάλει στην απειλή των συμφερόντων των Αλβανών, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αχμέταϊ.

Νομίζουμε ότι είναι σαφές ότι μας περιβάλλουν ανισόρροποι.

Η Ελλάδα κανονικά έπρεπε να «αποζημιώνεται» από ΕΕ και ΗΠΑ, ή μάλλον καλύτερα από τον ΟΗΕ, για όλους αυτούς τους «γείτονες» που υπομένει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Παππάς: Ποιος ξεχνά την πατριδοκαπηλία Μητσοτάκη; – Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δεν θα δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη»

Ξεσάλωσε η Τουρκία: Άκυροι οι χάρτες της ΕΕ για Αιγαίο και Μεσόγειο

Ο Ερντογάν είχε «ντιβάνι» με Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη, Ράμα – Σαν χαλίφης με (πρώην) οθωμανικές επαρχίες

Ο Νίκος Δένδιας στη Σερβία συμφώνησε με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

Δένδιας: Στρατηγικής σημασίας η αμυντική σχέση Ελλάδας–Σερβίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...