Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καθηγητής Τσακρής «αδειάζει» Πέτσα: Δεν είναι απόλυτο ότι θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο καθηγητής Τσακρής «αδειάζει» Πέτσα: Δεν είναι απόλυτο ότι θα ανοίξουν τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα νέα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς για να μπορέσουν να περιορίσουν πιθανή επιδείνωση», ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κος Τσακρής, πρόσθεσε πως απόφαση για άνοιγμα είναι πιο εύκολο να παρθεί για τα δημοτικά σχολεία.

Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρίζουμε πίσω και για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, επομένως ήταν προς την σωστή κατεύθυνση τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν.

«Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα, βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για επιπλέον μέτρα όσον αφορά το Lockdown και την Δευτέρα θα συζητηθεί και στην επιτροπή το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε μεταξύ άλλων.

«Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα» επισήμανε προσθέτοντας πως η λογική είναι τα νέα μέτρα να διευκολύνουν αφομοιώνοντας την χαλάρωση των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον για να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τροπή της κατάστασης.

Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή η επιδημία στη χώρα μας έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχαμε το «πικ» της επιδημίας εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις για μικρές ενδείξεις για πιθανές αναζωπυρώσεις, ανέφερε τονίζοντας πως χρειάζεται προσοχή.

«Καθώς προχωράμε προς το χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε.

«Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα»» συνόψισε.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς μπορούν οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους ηλεκτρονικά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Τσελέντης για άνοιγμα των σχολείων στη Σαντορίνη: «Ζούμε στην Ελλάδα του πάμε και όπου βγει»

Συναγερμός στην Κίνα: Ανακαλύφθηκε νέος κορωνοϊός με πιθανότητα μετάδοσης στον άνθρωπο

Σοκ στη Σουηδία: Δέκα νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο

Κλειστά σχολεία σε Σαντορίνη, Ανάφη, Ίο και Αμοργό έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...