Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζέφρι Πάιατ χαιρέτησε με ενθουσιασμό την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Τζέφρι Πάιατ χαιρέτησε με ενθουσιασμό την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ενθουσιασμό χαιρέτησε ο Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο Twitter, την τριμερή σχέση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με αφορμή τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των τριών συμμάχων χωρών στην Αθήνα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ, γράφοντας ότι είναι «θαυμάσιο να βλέπεις τη συνεχιζόμενη δυναμική σε αυτήν τη στρατηγικά σημαντική τριμερή σχέση», σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση 3+1, δηλαδή της τετραμερούς συνεννόησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ συν ΗΠΑ.

Η σχέση 3+1 με τις ΗΠΑ, που έχει χαρακτηριστεί «ιστορική», εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2019 από τους Αλέξη Τσίπρα, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκο Αναστασιάδη και Μάικ Πομπέο στην Ιερουσαλήμ.

Στην κοινή δήλωση ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου το Μάρτιο του 2019 αναφέρεται ότι, οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους αφιέρωση στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε κακές επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Ο Τζέφρι Πάιατ επιβεβαίωσε την ισχυρή προσήλωση της Ουάσιγκτον στην ιστορική αυτή σχέση και όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών, «δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων που ανασχηματίζει τον χάρτη της περιοχής μας».

Δείτε την ανάρτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό σοκ μετά από αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους

Αλ Γκολάνι: Η νίκη των τζιχαντιστών στη Συρία είναι και νίκη των Τούρκων – Η δυτ. Συρία τουρκικό προτεκτοράτο

«Εκατοντάδες» στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, λένε οι ΗΠΑ

Ώρα μεγάλων αποφάσεων για τους Δρούζους της Συρίας

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Εορταστικό ωράριο: Πότε αρχίζει, τι ώρες θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει για τις Κυριακές
Σε λίγες ημέρες, από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο...