ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κλαρκ Κούπερ, Κρήτη, Σούδα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από την Ανατολική Μεσόγειο έως και την περιοχή των Βαλκανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ.
Έχοντας ως αρμοδιότητα τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις, ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί τη ναυτική βάση της Σούδας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «στην Ελλάδα, 14-18 Οκτωβρίου, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα σχετικά με τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και τα Βαλκάνια.
»Στη συνέχεια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας, μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Εκτός από την Ελλάδα, ο Κλαρκ Κούπερ θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Πολωνία.
Η συγκεκριμένη περιοδεία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και του αμυντικού εμπορίου που ενισχύει την κοινή ασφάλεια.
Στην Κύπρο, ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Λευκωσία, όπου θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει τη συνεργασία για την εκπαίδευση των κυπριακών Ένοπλων Δυνάμεων από τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να εντάξουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) και να προχωρήσουν στη μερική άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων.























































