Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σούδα: Ξεκινούν οι αεροναυτικές ασκήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σούδα: Ξεκινούν οι αεροναυτικές ασκήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ολοκληρώθηκε η άφιξη της αποστολής προσωπικού και μέσων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση «είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής των δύο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», ενώ για την «υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο Χωρών».

Συνολικά στην Αεροπορική Βάση της Σούδας αφίχθησαν εννέα (9) αεροσκάφη, εκ των όποιων τέσσερα F-16 Blk 60, ένα C-130, τρία C-17 και ένα Α332.

Η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα F-16 των Εμιράτων στη Σούδα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να εθιστούν και να εκπαιδευτούν στα ντρόουν

Νίκος Δένδιας: «Είμαι αφοσιωμένος φίλος της Ινδίας – Εξελίσσεται σε παγκόσμια δύναμη»

Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ εξήγησε πώς η Ελλάδα στέκεται πυλώνας σταθερότητας κι ασφάλειας εν μέσω γεωπολιτικού χάους

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε στις ΗΠΑ ότι η Τουρκία είναι «δηλωμένος εχθρός του Ισραήλ»

Ο Δένδιας κάλεσε τις ΗΠΑ σε εμβάθυνση των αμυντικών μας σχέσεων και εξέθεσε την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο Τραμπ βάζει λουκέτο στην USAID – Φήμες ότι τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι «χρηματοδοτούνταν»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη λάβει την απόφαση να κλείσει την οργάνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας...