Έκρηξη του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά την Τρίτη. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή έγραψε:
«Έχει το απύθμενο θράσος Έλληνας υφυπουργός (Χαρδαλιάς σύμφωνα με το iefimerida.gr) να αποκαλεί την Ελλάδα “χώρα της φήμης και των fake news” και δεν τον έχει πάρει κανείς με τις πέτρες.
»Ούτε τα μέσα ενημέρωσης κι οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν σιωπηροί, ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε ο σημερινός Πρωθυπουργός που τον ανέσυρε από την αφάνεια για να τον κάνει, στην κυριολεξία, παρατρεχάμενό του.
»Ντροπή σου, συστηματικέ και ξεδιάντροπε ψεύτη που παραπληροφορείς καθημερινά την ελληνική κοινή γνώμη.
»Λοιπόν: Παραπληροφόρηση και fake news είναι να παραδέχεσαι σήμερα –μετά από πρεσάρισμα πολλών ημερών– ότι απέκρυψες συστηματικά και με πρόθεση σε ποια νησιά σημειώθηκαν κρούσματα δήθεν για να μη δημιουργήσεις δεν ξέρω τι (σε κάρφωσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην ΕΡΤ).
»Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λές ότι είμαστε διεθνώς σε καλή θέση αποκρύπτοντας με πρόθεση ότι είμαστε από τις χώρες αν όχι η χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που κάνουμε τα λιγότερα τεστ καθημερινά (μήπως θες να αναφέρεις και τους λόγους;)
»Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τεστ σε 50.000 Ελληνες που επιστρέφουν καθημερινά απο τις διακοπές τους.
»Στη Γερμανία κάνουν σε όλους που επιστρέφουν από τις λεγόμενες περιοχές “υψηλού κινδύνου».
»Για πές μας πόσα τέστ έκανες σε όσους φύγανε τροχάδην από τον Πόρο, σε όσους προσπαθούν να φύγουν από την Αντίπαρο και την Πάρο;
»Παραπληροφόρηση και fake news είναι όταν ισχυρίζεσαι ότι τα 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια.
»Που το ξέρεις; Αφού οι στατιστικές σου είναι ανεπαρκείς, τα δείγματα σου αναξιόπιστα.
»Μόλις ένας στους 8 εισερχόμενους τουρίστες υποβλήθηκαν σε τέστ.
»Τα αποτελέσματα δε χιλιάδων τεστ δεν έγιναν ποτέ γνωστά στους ενδιαφερομένους.
»Κι άλλα πολλά.
»Αφού σε κρατάει με τα νυχιά και τα δόντια αυτός που σε έβαλε στη θέση που έχεις (γιατί άραγε;) καλά να πάθουμε ως χώρα.
»Δυστυχώς με αυτή τη κυβέρνηση του συστηματικού ψεύδους, της παραπληροφόρησης και ημιπληροφόρησης, των στοχευμένων fake news και της καλοπληρωμένης — αλλά όλο και συχνότερα αναποτελεσματικής — επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των θεμάτων μπορεί να μας συμβούν πολύ χειρότερα».