Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά στην Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από Βέμπερ και Μπορέλ

Πυρά στην Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από Βέμπερ και Μπορέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας την Πέμπτη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε να τεθεί το θέμα γιατί ανησυχούμε για τις επιθέσεις στα τουρκικά σύνορα, τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, τις συγκρούσεις στη Μεσόγειο» ανέφερε ο επικεφαλής του ΕΛΚ τονίζοντας ότι «η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες της ΕΕ», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται «για ελληνο-τουρκικό πρόβλημα, ή πρόβλημα μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, είναι Ευρωτουρκικό πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι «δε μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) μόνες τους.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «είναι ώρα για νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

»Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να βρούμε άλλο τρόπο συνεργασίας όταν η Αγκυρα θα είναι προετοιμασμένη».

Νωρίτερα, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ έκανε λόγο για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας, «με αυξημένες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, γεωτρήσεις, το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, το οποίο δεν αναγνωρίζουμε» ανέφερε ο Χοσέπ Μπορέλ.

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι η ΕΕ έχει στείλει «ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία.

»Προστατεύει αξίες, σύνορα, αρχές και κυριαρχία των κρατών-μελών» και κάλεσε για πολιτική λύση στη Λιβύη και τη Συρία.

Επιπροσθέτως, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ υπογράμμισε ότι «η παρούσα αρνητική στάση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει».

Στην προκλητική στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε και η Αυστριακή ευρωβουλευτής Μπετίνα Βόλατ, η οποία ανέφερε ότι «απειλεί συνεχώς το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...