Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Κρήτη είναι η ψυχή μας – Χύθηκε εκεί το αίμα μας» λένε οι Τούρκοι

«Η Κρήτη είναι η ψυχή μας – Χύθηκε εκεί το αίμα μας» λένε οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το είπαν και το έκαναν οι Τούρκοι. Μεταφέρουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους τις προκλήσεις από την Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, με μια νέα προσπάθεια πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιούν 100 και πλέον (!!!) τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις για να εγείρουν θέμα στρατιωτικοποίησης της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και προαναγγέλλουν προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο -χωρίς να προσδιορίζουν- διεκδικώντας τα νησιά και τη δυτική Θράκη ως τουρκικά!!!

Πρόκειται για μια κίνηση επαναλαμβανόμενη από την πλευρά της Άγκυρας που υπηρετεί τη στόχευσή της για δημιουργία «γκρίζων ζωνών», η οποία κατά την τουρκική διπλωματία θα διευκολύνει μια συνολική διαπραγμάτευση του καθεστώτος του Αιγαίου και επαναπροσδιορισμό των τουρκικών σχέσεων.

Η νέα τουρκική μεθόδευση προβλήθηκε υπό τον τίτλο «Άσχημα νέα για την Αθήνα – Ξεσηκώθηκαν για Δωδεκάνησα και Κρήτη», στην τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ», που επικαλείται ως πρωτεργάτες την Ένωση Αλληλεγγύης και Στήριξης του Τουρκικού Κόσμου.

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ΓΤΠ από τον τουρκικό Τύπο, αναφέρεται σε προσφυγή και για τη Λιβύη, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, και τη Δυτική Θράκη.

Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Συνθήκη του Λονδίνου (30 Μαΐου 1913) παραχώρησε τα τρία τέταρτα της Κρήτης στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα παραβιάζοντας τη συνθήκη κατέλαβε ολόκληρο το νησί και γι’ αυτό ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά σε διεθνή δικαστήρια.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, δρ Ιλίας Τοπσακάλ και ο πρόεδρος της Ένωσης Αλληλεγγύης και Στήριξης του Τουρκικού Κόσμου, Χαλίτ Κανάκ, αξιολογώντας τη διαδικασία της υπόθεσης και τους στόχους τους στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, υποστήριξαν ότι θα μεταφέρουν την προσφυγή τους στις διεθνείς ανώτερες Αρχές.

Ο καθηγητής Τοπσακάλ ισχυρίστηκε ότι είναι η Ελλάδα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Κατηγόρησε την Αθήνα ότι περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο, προέβη σε προβοκατόρικες ενέργειες μεταφέροντας στρατεύματα στα Δωδεκάνησα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε:

«Αυτές οι ενέργειες της Ελλάδας έχουν αυξηθεί τελευταία.

»Ειδικότερα, η εμφάνιση υποθαλάσσιου πλούτου και αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος) έσπρωξαν την Ελλάδα να αναζητήσει συνεταίρους.

»Προς αυτή την κατεύθυνση, άρχισαν να κινούνται η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ακόμη και ο Λίβανος και κάποιες άλλες χώρες, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καμία συμφωνία να τους αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα.

»Ακόμη κάποιες διεθνείς εταιρείες επιχείρησαν να το διαπραγματευτούν.

»Άλλες χώρες δεν έβγαλαν τσιμουδιά γι’ αυτό.

»Η δε Τουρκία, επιτυγχάνοντας μια πολύ σημαντική συμφωνία με τη Λιβύη σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, εξασφάλισε το μέλλον και την ασφάλειά της στην περιοχή».

Επικαλούμενος έκθεση που ετοιμάστηκε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και τη διοίκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Τούρκος πανεπιστημιακός υποστήριξε ότι θα αρχίσουν να διεκδικούν δικαιώματά τους μέσα στο διεθνές νομικό πλαίσιο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για περισσότερες από 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις που αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και υπό την ομπρέλα της Ένωσης Αλληλεγγύης και Στήριξης του Τουρκικού Κόσμου ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά.

«Οι νομικοί σύμβουλοί μας για το δίκαιο της θάλασσας θα αναλάβουν αυτή την υπόθεση», ανέφερε.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε την υπόθεση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στις όλες ενέργειες εμπλέκουν και το κατοχικό καθεστώς αλλά και οργανώσεις που λειτουργούν στο Καζακστάν, την Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, που θα παρακολουθούν την νομική διαδικασία της υπόθεσης και θα την στηρίζουν.

Ο Τούρκος πανεπιστημιακός αναμένει στήριξη και από μη κυβερνητικές οργανώσεις στα Βαλκάνια.

«Οι αδελφοί μας στα Βαλκάνια -ανέφερε- θα συμπεριληφθούν στην διαδικασία.

»Συνεπώς, θα ξεκινήσουμε έμπρακτα την διαδικασία με μια συνάντηση που θα οργανώσουμε σύντομα».

Εξηγώντας τις απόψεις του σχετικά με την έκβαση τέτοιων ειδών προσφυγών που ανοίχθηκαν με μεσολάβηση μη κυβερνητικών οργανώσεων στον κόσμο, ο καθηγητής Τοπσακάλ ανέφερε:

«Η υπόθεση της Παλαιστίνης κινείται εδώ και χρόνια μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

»Το θέμα του ανατολικού Τουρκεστάν συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων.

»Μέχρι και η Κίνα αναγκάστηκε να σταματήσει τις ενέργειές της μετά που ξεσηκώθηκαν όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις πριν 6-7 μήνες. Το πέτυχαν.

»Υπάρχει αποτέλεσμα; Αυτό είναι συζητήσιμο.

»Ίσως οι κυρίαρχες δυνάμεις να συνεχίζουν τις άνομες και αθέμιτες συμπεριφορές τους, αλλά το σημαντικό είναι να ακουστεί η φωνή μας.

»Κάθε ενέργεια που πραγματοποιείται μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων ή μέσω ατόμων στον κόσμο επιτυγχάνει ένα αποτέλεσμα, ακόμη και αν δεν είναι ολοκληρωμένο.

»Να είστε σίγουροι, ότι οι νομικές υποθέσεις και τα δικαιώματα που διεκδικούνται μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων, μετά από την πανδημία, θα είναι πολύ σημαντικές.

»Γι’ αυτό όταν κινηθούμε μαζί με τις άλλες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα μεταφέρουμε στην παγκόσμια ημερήσια διάταξη τα δικαιώματά μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σχετικά με τις περιοχές στη Δυτική Θράκη, την Κριμαία, τη Μουσούλη-Κιρκούκ, τη Λιβύη, την Κρήτη και για τα Δωδεκάνησα που ανήκουν στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αλληλεγγύης και Στήριξης του Τουρκικού Κόσμου, Χαλίτ Κανάκ, δήλωσε ότι με τη στήριξη επιτροπής από νομικούς, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά διεθνώς διεκδικώντας τα δικαιώματά τους για τις περιοχές στη Δυτική Θράκη, στην Κριμαία, στη Μουσούλη-Κιρκούκ, στη Λιβύη, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσθεσε ότι θα αρχίσουν τον νομικό αγώνα με την προσέγγιση ότι η «Κρήτη είναι η ψυχή τους και ότι χύθηκε εκεί το αίμα τους» και ανέφερε τα εξής:

«Ξεκινήσαμε αυτή την υπόθεση με μια διοικητική ομάδα των 22 ατόμων υπό την αιγίδα της Ένωσης.

»Οι νομικοί φίλοι μας, που υπηρετούσαν σ’ αυτή την Ένωση, ίδρυσαν μια επιτροπή σχετικά με τη διαδικασία αυτής της υπόθεσης.

»Μας στήριζαν και οι ακαδημαϊκοί φίλοι μας που βρίσκονταν στη συμβουλευτική επιτροπή.

»Χωρίσαμε τον τουρκικό κόσμο και την Οθωμανική γεωγραφία σε 8 περιοχές.

»Οι επικεφαλής των 8 περιοχών εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα.

»Αυτήν τη στιγμή, οι πρόεδροί μας στις χώρες έχουν ορίσει διοικητές σε 42 χώρες.

»Στην Τουρκική Δημοκρατία και στα Βαλκάνια που είναι γεωγραφικός χώρος της Οθωμανικής περιόδου, έχουμε ιδρύσει συνδέσμους με φυλές και νομάδες».

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Τονίζοντας ότι θα εντατικοποιήσουν τη διαδικασία μετά τον κορωνοϊό, ο Κανάκ δήλωσε ότι θα κινηθούν επίσημα από τον Ιούνιο.

Πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή, η επιτροπή συλλέγει πληροφορίες, έγγραφα και ετοιμάζει τις αιτήσεις και τις θέσεις τους για την προσφυγή.

«Θα αιτηθούμε σε διεθνή ιδρύματα όπως το Δικαστήριο της Χάγης και τα Ηνωμένα Έθνη και θα ακολουθούμε στενά αυτή την υπόθεση.

»Επιπλέον, κάποιες από αυτές τις υποθέσεις θα συνδέονται με γενοκτονίες.

»Ο σκοπός μας είναι να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματά μας, που έχουν σφετεριστεί.

»Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους αυτή τη δίκαιη υπόθεσή μας.

»Δεν θα είναι ένα συμβολικό βήμα, αλλά ένα απτό βήμα.

»Οι συνομιλητές μας μπορεί να αμυνθούν, αλλά εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε με έγγραφα και στοιχεία και αναμένουμε να εμφανίσουν και αυτοί στοιχεία και έγγραφα.

»Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξετε, έχουμε δικαιώματα στα τρία τέταρτα της Κρήτης μαζί με τις 14 νησίδες που την περιβάλλουν.

»Αν δεν μιλήσουμε για τα δικαιώματά μας στην Κρήτη και τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα που κατέλαβαν οι Ιταλοί παίρνοντάς τα μέσα από τα χέρια μας κι ότι δεν μας τα παρέδωσαν ποτέ μέχρι σήμερα παρά τη συμφωνία ανταλλαγής με τη Λιβύη, κάποιοι θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν τη Γαλάζια Πατρίδα, τον σχηματισμό μας στη Λιβύη, την παρουσία μας στην Κύπρο, ακόμη και τη στάση μας στη Συρία, ως εγγυητές της περιοχής.

»Εφόσον αυτή την στιγμή υπάρχουμε ενεργά, έχουμε κατέβει με εντολή του Προέδρου στη Μεσόγειο, που είναι γνωστή ως τουρκική λίμνη εδώ και αιώνες.

»Λοιπόν, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε εκεί».

Οι διεκδικήσεις με χάρτες

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ ανέδειξε το θέμα των τουρκικών διεκδικήσεων υπό τον τίτλο «Η Αθήνα θα πιαστεί στον ύπνο της: Ανοίγεται υπόθεση για επιστροφή στην Τουρκία της Κρήτης και των Δωδεκανήσων».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «καθώς η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, περισσότερες από 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις έκαναν βήμα για Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τη Δυτική Θράκη.

»Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μεταφέρουν στα διεθνή δικαστήρια, στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση την κατοχή που συνεχίζει εδώ και χρόνια η Ελλάδα και ξεκίνησε ως τετελεσμένο γεγονός».

Η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Κυπριακή εφημερίδα: «O Φιλελεύθερος»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανακοίνωση SDF: Στην Κομπάνι θα πολεμήσουμε τους Τούρκους με ακλόνητη αποφασιστικότητα

Μαζλούμ Άμπντι: Οι Τούρκοι απειλούν την Κομπάνι – Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να απελευθερώσει τα αιχμάλωτα μέλη του

Κούρδοι (SDF): «Θα πολεμήσουμε την Τουρκία, και τις υποστηριζόμενες οργανώσεις της, στην Κομπάνι»

Αμερικανοί γερουσιαστές προτείνουν απαγόρευση εισόδου του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τουρκικό σοκ μετά από αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Εορταστικό ωράριο: Πότε αρχίζει, τι ώρες θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει για τις Κυριακές
Σε λίγες ημέρες, από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο...