Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ασπίδα της Μεσογείου - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κύπρος, Πακιστάν, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,
Το Πακιστάν ήρθε στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προσκεκλημένο από την Τουρκία, όχι για μια απλή συμμετοχή σε άσκηση αλλά για να μείνει, γράφει το Militaire.
Αναφερόμαστε σε στρατιωτική παρουσία, τονίσει η ιστοσελίδα. Μετά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, από πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3, φρεγάτα του Πακιστάν που συμμετείχε στην τουρκική άσκηση με την κωδική ονομασία «Ασπίδα της Μεσογείου», έκανε περιπολίες και ελέγχους εμπορικών πλοίων δυτικά της Κύπρου.
Επίσης σε τουρκική φρεγάτα επέβαιναν δύο Ιορδανοί στρατιωτικοί.
Το ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα ανεχθεί τις κινήσεις που κάνει το Πακιστάν στην περιοχή μας, με τις οποίες βεβαίως εκπέμπεται το μήνυμα ενός «άξονα» με την Τουρκία, που θα παρουσιαστεί προφανώς ως αντίβαρο στις συμμαχίες που έχει η Ελλάδα στην περιοχή, με Ισραήλ, Αίγυπτο και φυσικά την Κύπρο.
Ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις Τούρκων και Πακιστανών είναι νομίζουμε αυτονόητο ότι ο Πακιστανός πρέσβης στην Αθήνα θα πρέπει να κληθεί στο ΥΠΕΞ για μια καθόλου φιλική συζήτηση, τονίζει το Militaire και συμφωνεί το TRIBUNE.
Η οποία ίσως θα ΄πρεπε να ΄χει γίνει από την πρώτη πρόκληση που έκανε το Πακιστάν με το P-3 στο Αιγαίο.
Ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά του Πακιστάν με ελαφρότητα.
Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στο Πακιστάν ορισμένα πράγματα, σε πολύ αυστηρό τόνο.
Αν δεν θελήσει να συμμορφωθεί, υπάρχουν υποθέτουμε πολλοί τρόποι για να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να «παίζει» την «υπερδύναμη» μαζί με την Τουρκία.
Το θέμα είναι αν στο ΥΠΕΞ θέλουν να κάνουν αυτές τις υπενθυμίσεις, αναρωτιέται το Militaire.