Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Γιάννης Αγγελής, Δικαιοσύνη, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ελένη Ράικου, Σκάνδαλο Novartis,
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, που διενεργεί την έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.
Η κατάθεση της κ. Ράικου, η οποία προσκόμισε έγγραφα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis.
Λίγους μήνες αργότερα, μάλιστα, μέσω κύκλων, φέρεται ότι μίλησε για πρώτη φορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν), το οποίο, «εκμεταλλευόμενο την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή”, υποδείκνυε πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».
Αν η κατάθεσή της διαβιβαστεί στη Βουλή, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει προβεί σε αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να τα κατονομάζει, αφού, όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές, αρκεί αυτά να σκιαγραφούνται.
Την ίδια ώρα, πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτηρίζουν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεσή του για βίντεο σε σχέση με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή.
Επίσης υπογραμμίζουν με νόημα ότι την περίοδο που στάθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.