Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis.
Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.
Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.
Για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis έκανε δήλωση ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία.
»Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Novartis».
»Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν.
»Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.
»Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.
»Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών.
»Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».