Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρήστος Σπίρτζης για Τουρκία: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Χρήστος Σπίρτζης για Τουρκία: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μονομερή ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού από την 1η Ιουλίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση.

Όπως σημείωσε, η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και προϊδέασε για συγκεκριμένες κινήσεις από πλευράς υπουργείου, τις επόμενες ημέρες.

Ελληνοτουρκικά

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι εκτός από την πάγια τακτική της Τουρκίας, η γειτονική χώρα έχει γίνει απρόβλεπτη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, κατά συνέπεια η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη για το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο, με σχέδιο και εθνική ομοψυχία.

Όπως είπε, «είναι υποχρέωση όλων μας να κοιτάμε με σύνεση και προσοχή τις εξελίξεις στην Τουρκία» ενώ χαρακτήρισε νίκη της διπλωματίας την απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ελληνικό και το κυπριακό αίτημα.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η περιοχή μας είναι αναβαθμισμένη στην ευρωπαϊκή σκηνή και στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής κάποιων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ – Λαύριο ενώ η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης θα βελτιώσει τις συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά στο εμπόριο, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό στις ευρωεκλογές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ξεκαθάρισε ότι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό.

Αντιπαράθεση με προγράμματα

Όπως επισήμανε, είναι θετικό που γίνεται πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα προγράμματα με ήπιο τρόπο, που αφορούν την κοινωνική πολιτική και την οικονομία, χωρίς φωνές και πόλωση που δεν ωφελούν το πολιτικό σύστημα συνολικά αλλά τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις.

Η Προοδευτική Συμμαχία κύριος πόλος της προοδευτικής παράταξης

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε την Προοδευτική Συμμαχία κύριο πόλο της προοδευτικής παράταξης, που διαχρονικά χαρακτηριζόταν από μεγάλη μαζικότητα, στην προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ που ταυτίζεται με αυτό το ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...