Το πώς αντιλαμβάνεται την κριτική στο πρόσωπό του, αλλά και τη θέση των εργαζομένων, έδειξε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κατερίνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε την απαίτηση από τον ιδιοκτήτη του σταθμού «Στο Κόκκινο» στην Κατερίνη να απολυθεί η δημοσιογράφος, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, επειδή είχε ασκήσει κριτική στον ίδιο και για την ακρίβεια στο να μην παραχωρήσει καμία συνέντευξη ενόψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών.
Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο κ. Κουκοδήμος εισέβαλε στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου κ. Χρυσικό να την απολύσει.
Όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», «έλεγε διάφορες εκφράσεις τις οποίες δεν μπορώ να αναφέρω.
»Η αιτιολογία ήταν ότι είπα εγώ την προηγούμενη μέρα στην εκπομπή μου ότι ο κ. Κουκοδήμος απαξίωσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς δεν αποδέχθηκε καμία πρόσκληση για συνέντευξη».
Σύμφωνα με την ίδια, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Κουκοδήμος δεν έστελνε στον ραδιοφωνικό σταθμό ούτε καν τα τυπικά δελτία Τύπου.
Η αναφορά στην απαξίωση που επέδειξε στον δημόσιο διάλογο ο βουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος Κατερίνης πλέον είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, να στραφεί εναντίον της, να έρθει στον σταθμό και να κλοτσάει τις πόρτες, να χτυπάει τα γραφεία, και να της κάνει απειλητικά νοήματα.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια του Κώστα Κουκοδήμου να προκαλέσει επεισόδιο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κατερίνης και να ζητά από την ιδιοκτησία να απολύσει τη δημοσιογράφο–μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, επειδή σχολίασε αρνητικά στοιχεία της προεκλογικής εκστρατείας του ως υποψήφιου δημάρχου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ θυμίζει σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ότι η άσκηση κριτικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημοσιογραφικό έργο κι ότι η αντίδρασή τους σ’ αυτήν δεν μπορεί να εκδηλώνεται με απειλές κι εκφοβισμό. Ο δημοσιογραφικός κόσμος διαθέτει θεσμικά όργανα και μηχανισμούς στους οποίους μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε εκτιμά ότι αδικήθηκε στο πλαίσιο του ενημερωτικού έργου που ασκούν οι δημοσιογράφοι.
Ενέργειες όπως η παραπάνω φανερώνουν δυσανεξία στην κριτική, κάτι που δεν συμβαδίζει με την ιδιότητα του πολιτικού προσώπου.